Τραγωδία με 37 νεκρούς από πτώση λεωφορείου στην Ιταλία

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, όταν υπεραστικό λεωφορείο παρέκκλινε από την πορεία του και έπεσε από οδογέφυρα ύψους 30 μέτρων στη νότια Ιταλία.

Έντεκα άτομα μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, όπως ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το λεωφορείο μετέφερε 50 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, πίσω στη Νάπολη μετά από προσκύνημα και το δυστύχημα σημειώθηκε μεταξύ της Μοντεφόρτε Ιρπίνο και του Μπαγιάνο.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, το λεωφορείο δεν κατάφερε να επιβραδύνει όταν έπεσε σε μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με πολλά αυτοκίνητα και στη συνέχεια να πέσει από ύψος 30 μέτρων.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο το πρακτορείο ANSA αναφέρει πως υπάρχουν υποψίες για πρόβλημα στα φρένα του οχήματος.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν άμορφες μάζες αυτοκινήτων στην οδογέφυρα και πτώματα στη σειρά στην άκρη του δρόμου.

Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να συγκαταλέγεται και ο οδηγός του λεωφορείου.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Οι άνδρες μας δίνουν μάχη για να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούν», δήλωσε στην ιταλική τηλεόραση υψηλόβαθμος αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο αριθμός των θυμάτων δεν μπορεί μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθεί. «Ακόμη βγάζουμε κόσμο από το όχημα», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ Νάπολης – Μπάρι έκλεισε λόγω του δυστυχήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.