ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ...Video

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...mas

Αναστασιάδης- Ακιντζί αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα

Το μείζον ζήτημα της σύγκλησης έως τις αρχές Ιουλίου νέας διάσκεψης για το Κυπριακό με τη συμμετοχή των εγγυητριών ( Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία) δυνάμεων, κυριαρχεί στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης Αναστασιάδη- Ακιντζί. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσει η διαδικασία. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα ΕΕ, το περιουσιακό αλλά και θέματα χρηματοδότησης.

Η σημερινή συνάντηση των ηγετών είναι η τελευταία, που είχαν καθορίσει, αφότου επαναλήφθηκαν τον Απρίλιο οι διαπραγματεύσεις, που είχαν διακοπεί τον Φεβρουάριο.

Στις συνομιλίες, με τη συμετοχή του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ Έσπεν ‘Αϊντε, παίρνουν μέρος και οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Για την προετοιμασία της σημερινής συνάντησης οι κ.κ. Μαυρογιάννης και Ναμί είχαν χθες διαβουλεύσεις, που κράτησαν εννιά ώρες, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του κ. ‘Αϊντε.

Ο κ. ‘Αϊντε ανάρτησε επίσης φωτογραφία του ιδίου με τους διαπραγματευτές, την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Βέργουϊ, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό, Πίτερ Βαν Νούφελ, και τον προϊστάμενο της ομάδας υποστήριξης της ΕΕ για λύση του Κυπριακού.