ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ...Video

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...mas

Εκδοσεις ΔΙΑπλαση

User Menu

Επιστήμη - Περιβάλλον
Παρασκευή, 25 Απρίλιος 2014 10:26
Το δελφίνι της φωτογραφίας ξεβράστηκε το Μεγάλο Σάββατο στην παραλία στο Δαμνόνι, στο νότιο Ρέθυμνο. Ήταν αδύναμο να κολυμπήσει στα βαθιά και να ακολουθήσει το κοπάδι του. 
 
Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014 09:16
Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετά τον εντοπισμό του πρώτου εργαστηριακά επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης από τον κοροναϊό MERS σε Έλληνα που επέστρεψε πρόσφατα από την Σαουδική Αραβία. Το ελληνικό περιστατικό είναι το 10ο κρούσμα λοίμωξης από MERS-κοροναϊό που διαγιγνώσκεται στην Ευρώπη
 
Τετάρτη, 16 Απρίλιος 2014 09:00
Τα βλέμματα σε αρκετά σημεία του πλανήτη καθηλώθηκαν χθες στο νυχτερινό ουρανό για να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα, το «ματωμένο φεγγάρι».
 
Κυριακή, 13 Απρίλιος 2014 18:01
Οι προφητείες αγαπούν τα σημάδια εξ ουρανού και την Τρίτη αυτός θα «στείλει» ένα θεαματικό φεγγάρι, το επονομαζόμενο και «ματωμένο».
 
Παρασκευή, 11 Απρίλιος 2014 09:15
Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα διαδοχικές εικόνες από το μέλλον, προβλέποντας πώς θα αλλάζει το πρόσωπο ενός παιδιού από δεκαετία σε δεκαετία, καθώς θα μεγαλώνει από τα τρία του χρόνια έως τα… 83.
 
Δευτέρα, 07 Απρίλιος 2014 11:05
Μία από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις -αν όχι η πιο δημοφιλής από όλες- του λειτουργικού συστήματος Windows, τα ΧΡ, μετά από σχεδόν 13 χρόνια ζωής, μένουν από αύριο 8 Απριλίου «γυμνά» από ενημερώσεις ασφαλείας και τεχνική υποστήριξη εκ μέρους της Microsoft, γεγονός που θα τα καταστήσει πλέον πολύ πιο ευάλωτα σε κακόβουλες επιθέσεις. Στην ουσία, οι χρήστες μένουν μόνοι τους -με όποιες λύσεις κυβερνοάμυνας επιλέξουν- για να τα βγάλουν πέρα με τους χάκερ και τις άλλες απειλές του διαδικτύου.
 
Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 19:41
Εχουν γίνει αρκετές μελέτες για να αποκαλυφθεί τόσο ο γονιδιακός μηχανισμός που γεννά τις ρίγες στις ζέβρες όσο και η… σκοπιμότητα της ύπαρξης τους. Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι οι ρίγες στις ζέβρες δημιουργήθηκαν για λόγους καμουφλάζ και γενικά για να δυσκολεύουν τον εντοπισμό τους από τους εχθρούς τους.
 
Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014 10:00
Πρώτη φορά οι αστρονόμοι ανακάλυψαν στο ηλιακό μας σύστημα δακτυλιους γύρω από ένα μεγάλο αστεροειδή. Πρόκειται για τη «Χαρικλώ», που βρίσκεται μεταξύ Κρόνου και Ουρανού, σε απόσταση άνω του ενός δισεκατομμυρίου χιλιομέτρων από τη Γη, έχει διάμετρο σχεδόν 250 χιλιομέτρων και διαθέτει δύο δακτύλιους.
 
Κυριακή, 16 Μάρτιος 2014 13:03
George Davison Reid το 1930 ενόψει της Tower Bridge συγχωνεύεται στο Μουσείο του Λονδίνου  ένα σύγχρονο θέαμα.  (GD Reid / Μουσείο του Λονδίνου)
 
Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2014 11:10
Η γενετική κληρονομιά των Νεάντερταλ «βαραίνει» πάνω στους σύγχρονους ανθρώπους πολύ περισσότερο από ό,τι νόμιζαν ως τώρα οι επιστήμονες, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, που δείχνουν ότι η σχέση μας με τα «ξαδέλφια» μας δεν είναι καθόλου αμελητέα. Για παράδειγμα, αποτελεί έκπληξη για τους επιστήμονες ότι ένα γονίδιο που «εμποδίζει» τους σημερινούς ανθρώπους να κόψουν το τσιγάρο, φαίνεται να έχει νεαντερτάλια καταγωγή.
 
Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2014 13:21
Είστε χρόνια γραμμένοι στο Facebook; Χρησιμοποιείτε την υπηρεσία καθημερινά; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα μέρες συνολικά έχετε δαπανήσει στην υπηρεσία; Τώρα μπορείτε να μάθετε, μέσω μιας απλής, δωρεάν εφαρμογής της ιστοσελίδας του Time, με αφορμή τα δέκατα γενέθλια της δημοφιλούς υπηρεσίας.
 
Δευτέρα, 06 Ιανουάριος 2014 10:24
Ένα κοπάδι 39 φαλαινών-πιλότων ξεκληρίστηκε στα παράλια της Νέας Ζηλανδίας, αφότου τα θηλαστικά εξόκειλαν σε απομακρυσμένη παραλία στο Νότιο Νησί της χώρας, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τοπικοί αξιωματούχοι.
 
Κυριακή, 05 Ιανουάριος 2014 09:53
Διεθνής ομάδα επιστημόνων πρόκειται να διενεργήσει μεγάλου εύρους δοκιμές σε χάπι κατά της Αλτσχάιμερ, το οποίο, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των πρώτων μελετών σε ανθρώπους, φάνηκε να περιορίζει σημαντικά τη συσσώρευση πλακών της πρωτεΐνης β-αμυλοειδές στον εγκέφαλο - η οποία πιστεύεται ότι ευθύνεται για την εμφάνιση της νόσου.
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL