ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ...Video

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...mas

">

bunner3

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-format="autorelaxed"
     data-ad-client="ca-pub-7408697485170829"
     data-ad-slot="9995569825"></ins>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
Υγεία - Ιατρικά
Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013 15:29
T. Κρεμαστινού: Κίνδυνος έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας για την ΕλλάδαΤον κώδωνα του κινδύνου για τα κρούσματα ελονοσίας που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας κρούει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού.
 
Τρίτη, 05 Μάρτιος 2013 19:11
Οι Ελληνες έχουμε το τρίτο υψηλότερο ποσοστό μακροζωίας και υγείας μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, με το προσδόκιμο υγιούς βίου, κατά τη γέννηση να φτάνει στα 66,9 έτη για τις γυναίκες και στα 66,4 έτη για τους άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.
 
Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2013 18:05
Φαίνεται πως έγινε καλά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ένα κοριτσάκι 2,5 ετών σήμερα, το οποίο γεννήθηκε με τον ιό HIV, έπειτα από θεραπεία που υποβλήθηκε από τις πρώτες ώρες τις γέννησής του με συμβατικά αντιρετροϊικά φάρμακα, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες. Το κοριτσάκι που είναι πλέον 2,5 ετών είναι εδώ και ένα χρόνο χωρίς φάρμακα και δεν εμφανίζει συμπτώματα μόλυνσης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις για να αποδειχθεί αν η θεραπεία αυτή θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και σε άλλα παιδιά και να οδηγήσει σε μία θεραπεία για παιδιά που φέρουν τον ιό. Η δρ. Ντέμπορα Πέρσοντ, βιολόγος στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης, παρουσίασε τα αποτελέσματα σε συνέδριο για Ρετροϊικές και Ευκαιριακές Μολύνσεις στην Ατλάντα. «Αυτό ειναι μία απόδειξη της γενικής ιδέας ότι ο HIV μπορεί να είναι θεραπεύσιμη στα παιδιά», δήλωσε η βιολόγος. Εάν το κοριτσάκι παραμείνει υγιές, θα είναι η δεύτερη επιβεβαιωμένη θεραπεία από το HIV στον κόσμο, μετά τον Τίμοθι Ρέι Μπράουν και η πρώτη σε παιδί. Ο Τίμοθι Μπράουν, το 2007, θερπεύτηκε με μεταμόσχευση μυελού των οστών με γενετική μετάλλαξη που εμποδίζουν την μόλυνση από τον ιό. Αντιθέτως, στην περίπτωση του κοριτσιού από το Μισισιπή, χορηγήθηκε κοκτέιλ ευρέως διαθέσιμων φαρμάκων που ήδη χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της μόλυνσης από τον HIV σε παιδιά. «Αυτό υποδηλώνει ότι η θεραπεία εξαφάνισε τον ιό προτού βρει «κρυψώνες» μέσα στο σώμα. Αυτές οι λεγόμενες δεξαμενές αδρανών κυττάρων συνήθως ξαναμολύνουν γρήγορα οποιονδήποτε σταματήσει τη χορήγηση φαρμάκων», συμπληρώνει η βιολόγος. Το κοριτσάκι μολύνθηκε με τον ιό από τη μητέρα του. Επειδή η μητέρα δεν είχε λάβει κάποια προγενετική θεραπεία για τον HIV, οι γιατροί γνώριζαν ότι το παιδί θα γεννιόταν με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης. Οι ερευνητές είπαν ότι το παιδί θα μεταφερόταν τότε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μισισιπή στο Τζάκσον. Εκεί, η ειδικός στον παιδικό HIV, δρ. Χάνα Γκέι χορήγησε στο νεογέννητο ένα κοκτέιλ τριών βασικών φαρμάκων κατά του ιού στις πρώτες 30 ώρες της ζωής του, και πριν ακόμη οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαιώσουν ότι έχει μολυνθεί. «Ενιωσα ότι αυτό το παιδί είχε υψηλότερο από τον κανονικό κίνδυνο μόλυνσης και άξιζε την καλύτερη προσπάθειά μας», είπε η γιατρός.   ethnos.gr/Πηγή: BBC
 
Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013 19:00
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ολοκλήρωσε τη δημόσια διαβούλευση Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διαβούλευση επί των προτεινόμενων ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ με τίτλο: «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στους τομείς της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας των ζώων ως και της διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
 
Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 18:13
Σε κακούργημα μετατρέπονται τα αδικήματα που προκαλούν στο δάσος ζημιά που υπερβαίνει τα δέκα χιλιάδες ευρώ.
 
Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2013 15:26
Ημερήσιο πρόστιμο 71.193 ευρώ όσο δεν εφαρμόζεται η απόφαση Την εκ νέου παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα των παράνομων χώρων υγειονομικής ταφής αποβλήτων αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζητά και την επιβολή προστίμων.
 
Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2013 12:31
Σε φάση υψηλής δραστηριότητας της γρίπης βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2013, 42 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (15 συνεχίζουν να νοσηλεύονται) ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 12 θάνατοι.
 
Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2013 16:33
Φθάνει σιγά σιγά και στη χώρα μας το κύμα της γρίπης γι αυτό και οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε ετοιμότητα.
 
Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2013 15:36
Σε επαγρύπνηση καλεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά τον εντοπισμό στη Βρετανία ενός ακόμη κρούσματος λοίμωξης από το νέο κορονοϊό, συγγενή του SARS, καθώς είναι το 12ο κρούσμα που διαγιγνώσκεται στον κόσμο.
 
Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013 20:54
Η αποβιομηχάνιση ευθύνεται για την εκτίναξη της ανεργίας - Η Πολιτεία οφείλει να αντιταχθεί στον παραλογισμό της τρόικας που χαρίζει την ελληνική αγορά στα εισαγόμενα ανώνυμα γενόσημα
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL