aVecnews

Αγαπημένα βιβλία:

συνεντεύξεις:
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011 12:55
μιλάει στη Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου Η  ώρα περνούσε και όσο μιλούσα με τον τενόρο Κωνσταντίνο Παλιατσάρα μου ήρθαν στο νου  κάποιοι στίχοι από  το υπέροχο  ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Ο μικρός Ναυτίλος».
 
Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011 13:01
της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου Ο καταξιωμένος ηθοποιός ανοίγει την ψυχή του σήμερα  ξετυλίγοντας άγνωστες στο κοινό πτυχές της ζωής του. Άλλοτε μιλάει θυμωμένα, άλλοτε οργισμένα, άλλοτε σαν χαζομπαμπάς ή σαν πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός, ή ακόμη σαν αγανακτισμένος και σαν συνειδητοποιημένος πολίτης που πονά πολύ αυτή τη χώρα…
 
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 10:14
στην  Κωστούλα Τωμαδάκη  ``Κάποιες στιγμές γράφοντας  θέλεις να δεις κάτι που η λογική λέει  πως δεν είναι δυνατόν να μπορείς να το δεις.`` Η λειτουργία της μνήμης φαίνεται να είναι το κεντρικό θέμα στα δωρικά, διηγήματα του Λάκη Παπαστάθη. Φτασμένος στην ηλικιακή και καλλιτεχνική ωριμότητα ,ο συγγραφέας ,νιώθει την ανάγκη για ένα προσκλητήριο ζώντων και νεκρών που άφησαν τη σκιά τους στην ψυχή του: Αλέξης Δαμιανός, Μανόλης Αναγνωστάκης , Μάνος Χατζιδάκις, Πάνος Φειδάκης. Για να μιλήσουμε μόνο για τους απελθόντες.
 
Τετάρτη, 10 Αύγουστος 2011 14:08
μιλάει στη Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου   Ένα χρόνο στην ουρά ο Παύλος Κοντογιαννίδης για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Πέρσι βίωσε την  ανεργία, αυτός ο αναγνωρίσιμος και τόσο πολυτάλαντος καλλιτέχνης, γι’  αυτό είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος απέναντι στους συνανθρώπους του , που τραβάνε ζόρια. Στα δύσκολα του  έδωσαν το χέρι ομότεχνοί του, κι  όταν ήρθαν καλύτερες μέρες για τον πανέξυπνο Πόντιο , τους το ανταπέδωσε με το παραπάνω.
 
Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2011 23:28
στην Κωστούλα Τωμαδάκη Η λέξη Ρωμιός έχει σήμερα περισσότερη λαϊκότητα και λεβεντιά Το δεύτερο μέρος της τριλογίας ``Επιστροφή στη Σμύρνη``
 
Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2011 20:15
της Κωστούλα Τωμαδάκη  Στο τεράστιο καζάνι της Αθήνας που βράζει , η ζωή κάθε άλλο παρά ονειρεμένη μπορεί να είναι για τα τρία κορίτσια που ψάχνουν διέξοδο. Στην 6η ταινία του Δημήτρη Αθανίτη (Αντίο Βερολίνο),την οποία θα δούμε
 
Κυριακή, 17 Ιούλιος 2011 15:08
Ο Γιώργος Μεσσάλας μιλάει στην «avecnews» και στη Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου, για τον ίδιο, τη νέα του θεατρική δουλειά «Αριστοφανικός οίστρος» και για την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας!!
 
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2011 23:54
H ζωγράφος Μαρία Ματάλα μιλάει στη Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου «Mέσα από μια ονειρική θεώρηση της ζωής, τα έργα της Μαρίας Ματάλα δίνουν την ελευθερία στον θεατή να τα διαβάσει και να τα εξηγήσει με τον δικό του προσωπικό τρόπο», όπως παρατήρησε το 1992 ο Νίκος Χατζηκυριάκος –Γκίκας, ο οποίος και την παρότρυνε θερμά να προχωρήσει.
 
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2011 14:50
στην Κωστούλα Τωμαδάκη  «Ου μπλέξεις», είναι μια από τις εντολές που υπάρχουν για να παραβιάζονται, όπως το "ου μοιχεύσεις", "ου ψευδομαρτυρήσεις και τόσες άλλες", εξομολογείται ο Άρης Σφακιανάκης.  Kαι αν την είχε ακολουθήσει ο ήρωας δε θα έγραφα το βιβλίο", συμπληρώνει,  ενώ κλείνει το μάτι στον αναγνώστη την ίδια στιγμή που παίζει με τη φόρμα και το περιεχόμενο, εξαντλώντας όλα τα ερωτήματα γύρω από την αξία της μονογαμίας , το μυστήριο της συγκατοίκησης , το facebook..τη σκοτεινή πλευρά της πιο παλιάς και γνωστής ιστορίας του κόσμου.
 
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 21:52
της Λαμπριάνα Κυριακού Πρώτη φορά την  είδα,  το 2006 στην Κύπρο. Τραγουδούσε στη σκηνή πλάι στη Χαρούλα Αλεξίου.ΗΗ φωνή της Ζωής Παπαδοπούλου, ταξίδευε στ' αυτιά μου τόσο καλά δίνοντας μου να καταλάβω ότι δεν έχω να κάνω με μια εφήμερη ερμηνεύτρια και η διαφορετικότητα της άφηνε υποσχέσεις ότι ο μουσικός κόσμος της ανήκει.
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL