ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ...Video

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...mas

Home ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμητρα Γκουντούνα
απο την Δήμητρα Γκουντούνα..
Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2013 19:30
της Δήμητρας Γκουντούνα Θεωρώ ότι  δεν μπορεί  σ ΄ αυτή τη Χώρα  να υπάρχουν  τόσοι πολλοί ανεγκέφαλοι. Παγωμάρα  στην ψυχή μας, για δυο  παιδιά που δολοφονήθηκαν. 20 και 23 ετών .Και ένα τρίτο παλικάρι   σε πολύ σοβαρή  κατάσταση. Στην ψύχρα. Δεν καταλαβαίνω   τέτοιου είδους τρομοκρατικά χτυπήματα όταν οι σφαίρες πέφτουν στο σώμα της Χώρας. Ποιον εξυπηρετούν ;
 
Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2013 09:29
της Δήμητρας Γκουντούνα Και μετά το θάνατο την κηδεία ,τις αντιδράσεις, τα αντίποινα, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο από την ησυχία… που  θ ΄ ακούει  η μάνα του από την κάμαρη του.
 
Τετάρτη, 28 Αύγουστος 2013 09:21
Της Δήμητρας Γκουντούνα Το έγκλημα είναι από καιρό προμελετημένο. Ετοιμάζονται οι πολεμικές μηχανές για να φέρουν την ειρήνη. Δεν στοιχηματίζεις  πια ποιος είναι ο φονιάς. Το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι ότι η ανθρωπότητα δημιουργήθηκε για να σπείρει κοιμητήρια. Μόνο το χαμόγελο εκείνου του παιδιού έγινε σπασμός μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.
 
Πέμπτη, 15 Αύγουστος 2013 09:50
Της Δήμητρας Γκουντούνα   Ρε, δεν έχω λεφτά για εισιτήριο, άσε θα πάω με τα πόδια. Έλα μωρέ τι έγινε ,πάμε όλοι μαζί είπανε οι φίλοι.. Και ανέβηκε. Δυο στάσεις και θα φτάσει στο σπίτι… Τον περιμένει και η μάνα και θα βάλει τις φωνές άμα θα αργήσει.
 
Δευτέρα, 15 Ιούλιος 2013 09:33
Δεν ξέρω, ίσως να είμαι παλαιομοδίτισα, ίσως να μην θέλω ν ΄ ακολουθήσω  το ρεύμα της εποχής. Άλλωστε, πάντα ήμουν ανάποδο παιδί. Πως να ισιώσω τώρα …ίσως γιατί οι παιδικές Κυριακάτικες μου αναμνήσεις είναι  συνυφασμένες με την εικόνα της οικογένειας.
 
Κυριακή, 09 Ιούνιος 2013 10:32
Της Δήμητρας Γκουντούνα Η σπαρακτική φωνή της μας προκαλούσε πολύ γέλιο, μα μέσα σε αυτή τη φράση έκρυβε μια τόσο αφάνταστη μοναξιά,  που δεν την καταλάβαμε όσο ζούσε, αλλά που έγινε εκκωφαντική κραυγή όταν μας άφησε τον Ιούνιο του 1985.
 
Δευτέρα, 27 Μάιος 2013 12:56
Της Δήμητρας Γκουντούνα Επιτέλους ποιος κυβερνάει αυτή τη Χώρα; Ποιος  έχει βαλθεί  να μη μείνει τίποτα όρθιο; Και επιτέλους τι κάνουμε εμείς που έχουμε χάσει το μέτρο μπροστά στην απαξία αυτών που αποφασίζουν για την κακή μας τύχη;
 
Τρίτη, 11 Ιούνιος 2013 16:43
της Δήμητρας Γκουντούνα Κανένα Κρατικό Κανάλι στον κόσμο δεν έχει ζήσει το βιασμό, τον εξευτελισμό και τον εμπαιγμό στον κόσμο όσο η δική μας  Κρατική Τηλεόραση. Την χρησιμοποίησαν όλες οι Κυβερνήσεις κατά πως ήθελαν, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν επάνω της. Τώρα λοιπόν, θέλουν να την εκτελέσουν.
 
Δευτέρα, 13 Μάιος 2013 14:52
της Δήμητρας Γκουντούνα Όποιος με φασιστικό τρόπο προσπαθεί  ν΄αποδείξει στους άλλους  το πόσο Δημοκράτης είναι Ε!΄τότε ψάξτε το παρελθόν του… εκτός αν εξυπηρετεί άλλους σκοπούς… Πως αλλιώς να σκεφθεί κανείς  την επίθεση στην μεγάλη- ΜΕΓΑΛΗ - και το εννοώ ποιήτριας μας επειδή σχολίασε το φόβο που υπάρχει σε όλους μας όταν κλέφτες του επιτίθενται στα σπίτια τους.
 
Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2013 11:07
Της Δήμητρας Γκουντούνα Αλήθεια, τι γιορτή! Τι τραγούδια, τι αγάπη όταν ετοιμάζαμε  τα πλακάτ, γιατί την άλλη μέρα ήταν Πρωτομαγιά. Τα απλώναμε δίπλα - δίπλα και κρυφοκοιτάζαμε ποιο είναι το πιο όμορφο το πιο έξυπνο… και γιορτάζαμε όλοι…
 
Πέμπτη, 04 Απρίλιος 2013 17:20
Της Δήμητρας Γκουντούνα Αυτή η αγωνία του Χειμώνα να κρατηθεί ‘όσο μπορεί  περισσότερο ,πάρα πάνω,  σε τούτη τη χιλιομπαλωμένη πολη που λέγεται Αθήνα   δε με ξαφνιάζει πια… Έτσι κι αλλιώς όλοι οι ιδρώτες των αιώνων έχουν έρθει  και έχουν εγκατασταθεί  στο σβέρκο της   αφήνοντας αδιάφορες ακόμη και τις μύγες της ιστορίας  που ξέρουν έτσι κι αλλιώς ότι η βιολογική τους πορεία είναι τόσο μικρή ,που τι να λέμε τώρα.  είναι όμως κάτι ημερομηνίες   που δεν θέλουν να βγουν από το κεφάλι μου. Θες βρε παιδί μου  γιατί τις βίωσα μέσα από το έγχρωμο του κινηματογράφου ,θες γιατί δεν μου έδωσαν ποτέ τις εξηγήσεις που ζητούσα… οι σύγχρονοι της ιστορίας…..
 
Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2013 08:59
  της Δήμητρας Γκουντούνα Στην ψύχρα, όλα για το κέρδος. Στην ψύχρα ο εκβιασμός ,ο εκφοβισμός τα αδιέξοδα τα οποία δημιουργούνται  επί τούτου,  στους αδελφούς μας Κυπρίους. 
 
Σάββατο, 02 Μάρτιος 2013 09:15
της Δήμητρας Γκουντούνα Είναι τα λόγια των ποιητών πτερόεντα και δεν τα κρατήσαμε… δεν τα προστατέψαμε από τη σκόνη των αιώνων…  Δεν τους ακούσαμε και κρατηθήκαμε από την ύλη που ξαπόστειλε το νου μας στο χάος. Με κάτι λογιστές μπροστάρηδες που κέρδισαν όλες τις παρτίδες στο σκάκι ,αφού κάτι δικοί μας που σπούδασαν στο Χάρβαρντ τους αποκάλυψαν ότι οι δικές μας γνώσεις στην σκακιέρα αρχίζουν και σταματούν στο Κρυφό Σχολειό.
 
Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 23:30
Στην πυρά στην πυρά, σαν δε ντρέπεται παιδί των Βορείων Προαστίων  να πιάσει τα κουμπούρια για να γίνει Επαναστάτης. Τι σε νοιάζει εσένα μικρέ  αν έχουμε γερμανική κατοχή;