ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ...Video

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...mas

">

bunner3

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-format="autorelaxed"
     data-ad-client="ca-pub-7408697485170829"
     data-ad-slot="9995569825"></ins>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Home ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμητρα Γκουντούνα
από τον Μιχάλη Παναγιώτου
Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2011 10:10
Της Νίνας Ναχμία Κάθε φορά που πρέπει να πάω από το προάστιο μου στο κέντρο που απέχει μόνο 8 χιλιόμετρα, είμαι μέσα στην τσίτα. Πώς θα πάω, πώς θα γυρίσω; Θα γυρίσω στραπατσαρισμένη; Θα γυρίσω υβρισμένη; μουντζωμένη; Θα γυρίσω εντελώς; Θα πάω σήμερα και θα γυρίσω αύριο; Μια τέτοια επερώτησης κάνω με τον εαυτό μου κάθε φορά που η ανάγκη με προωθεί προς το κέντρο. 
 
Κυριακή, 25 Δεκέμβριος 2011 01:23
της Νίνας Ναχμία Αυτά τα Χριστούγεννα, καθρεφτίζουν την εθνική μας ταυτότητα. Θα καθορίσουν με σαφήνεια την διαφορά μας από τα άλλα κράτη που αντιμετωπίζουν παρόμοια με μας προβλήματα επιβίωσης. Που όμως, έχουν μια…
 
Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2011 10:27
Κυρίες και κύριοι, ευχαριστούμε που ήρθατε εδώ απόψε να τιμήσουμε την μνήμη του Αείμνηστου Συνταγματάρχη Μορδοχαίου Φριζή μέσα από το βιβλίο της κυρίας Άρτεμης Στασινοπούλου Φρυζή Έρις, Έρως Αίμα Άμμος. Είναι η δεύτερη φορά που συντονίζω την συζήτηση για την παρουσίαση αυτού του βιβλίου κι αυτό μ’ ευχαριστεί ιδιαίτερα.
 
Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2011 10:58
Της Νίνας Ναχμία   Το «τσουτσουναμι» είναι μια  ισόβια αντρική ασθένεια που όσοι προσβληθούν από αυτήν ακόμα και αν έχουν περάσει την …μετά-παιδική και μεταπρατική εφηβική ηλικία δεν μπορούν με τίποτα  να τη ξεπεράσουν,  ποτέ!
 
Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 13:29
Τα πράγματα είναι πολύ πιο σκοτεινά και ερεβώδη απ’ ότι θα μπορούσε να τα συλλάβει κι ο μακαρίτης ο Σιμενόν, γιατί εδώ οι καταχθόνιοι δολοφόνοι του αθώου πολίτη δεν αφήνουν ίχνη και δεν τιμωρούνται ποτέ για τα εγκλήματα που διαπράττουν.
 
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 14:26
ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ Με την ευκαιρία της επετείου σήμερα της Νύχτας των κρυστάλλων, παραθέτομε σχετική ομιλία της συνεργάτιδας μας Κας Νίνας Ναχμία Η “νύχτα των κρυστάλλων” θεωρείται ως η αρχή του ολοκαυτώματος. Ως ένα τέτοιο συμβάν πρέπει να το οριοθετήσουμε. Ξεκίνησε με τη λεηλάτηση των εβραϊκών περιουσιών και κατέληξε στα κρεματόρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
 
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2011 06:52
Της Νίνας ΝαχμίαΤι είναι βρε παιδί μου κι αυτή η πείνα που μας κυνηγάει! Τι ακόρεστο απωθημένο είν’ αυτό!... Κι άλλοι πέρασαν κατοχή και κάποτε την ξεπέρασαν. Εμείς, έτσι και δούμε στρωμένο τραπέζι, αν δεν του φάμε ως και τα ψίχουλα, δεν ησυχάζουμε. Ούτε το σιδηρούν καταπέτασμα δεν μας σταματάει προκειμένου να φτάσουμε πρώτοι στα μεζεκλίκια. Πιο εύκολα στήνεις σημαία στα Ίμια, παρά προλαβαίνεις μπουφέ ασύλητο.
 
Κυριακή, 06 Νοέμβριος 2011 19:29
της  Νίνα Ναχμία Θα μπορούσε να είναι βότανο που σου κατεβάζει την χολιστερίνη, ή ελιξήριο που το πίνεις κι ανασταίνεσαι, ή τέλος πάντων κάτι ανάλογο. Ομως η Ρόζμαρι Αλτέα δεν είναι παρά μια ξερακιανή μεσόκοπη γυναικούλα με μάτι αετήσιο και διεισδητικό που με το που θα σε δεί ξέρει αμέσως να σου πεί τι καπνό φουμάρεις και πόσο μακρυά θα  παει  το παραμύθι της ζωής σου.
 
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011 13:40
της Νίνας Ναχμία Τώρα, τι ιδέα κι αυτή να ’χει ένα τόσο ωραίο ξανθό μαλλάκι και να βάφει τις ρίζες μαύρες!... Μ’ αυτή την απορία ζω από τότε που την είδα στην τηλεόραση. Εκτός κι αν το έκανε για πρωτοτυπία. Αν είναι έτσι να μας το πει να το ξέρουμε, να μην βάζουμε τα χειρότερα στο μυαλό μας. Γιατί, έτσι όπως την είδαμε με τα δίκροκα τσουλούφια να της κλείνουν κουρτινάκια τα μάτια και να της τα φέρνουν προς το τελείως γκαβό τους, υποπτευθήκαμε πως δυό φορές στις δύο που κοιτάζει, είναι ζήτημα αν τσακώνει τη μία κι αυτή, πολύ στο περίπου της. 
 
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2011 13:17
της Νίνας Ναχμία    Όπως σας έχω ξαναπεί, εγώ μένω στο Μετέωρο Βήμα του Χολαργού. Δηλαδή δεν είμαι ούτε στον Χολαργό ούτε στου Παπάγου. Είμαι κάπου στη μέση που καθόλου δεν μ’ αρέσει. Διότι, αν έχεις την ατυχία να βρίσκεσαι στα όρια αυτών των δύο δήμων, που ποτέ δεν τα τακιμιάσανε, παρ όλο που τώρα πια γίνανε ένα με τη συνένωση «Καλικράτη», είσαι σαν το έκθετο που περιμένει εναγώνια κάποιον να το υιοθετήσει, να το προστατεύσει και κανείς δεν το υιοθετεί.
 
Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2011 15:04
της Νίνας Ναχμία Μη μου πεις! Λίφτινγκ; Εγώ δυστυχώς, εγκαταλίφτινγκ! Τελείως εγκαταλήφτινγκ!... Κι αυτό για δύο λόγους.
 
Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2011 19:57
της Νίνας Ναχμία  Η  ιστορία με τον Στρος-Καν δεν έχει τέλος και από ότι φαίνεται , σίγουρα  του την έχουνε στημένη. Δεν μπορεί μετά που γλύτωσε από την καμαριέρα , που καθ όλα απεδείχθη πως τα ήθελε… ο απαυτούλης της και την μέγγενη του περίπλοκου αμερικανικού νομικού συστήματος, να γυρίζει στην πατρίδα του και ξαφνικά , να θυμάται  ένα «σφόλι» πως  το 2002 πήγε να την βιάσει  κι αυτή ως «αβίαστη», έπαθε ψυχικό ταράκουλο.
 
Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2011 21:54
της Νίνας Ναχμία Τα παρτάκια και γενικά όλα τα κοσμικά τζερτζελέκια, τα βλέπω κάπως προς το πολύ «καραγιαπί» του και δεν γουστάρω καθόλου να πάω να σοβατίσω! Κατά κανόνα λοιπόν δεν πάω. Τώρα τι μου ήρθε να ανταποκριθώ σ’ αυτή την πρόσκληση που έλεγε πως θα τους τιμήσω άμα πάω. Ξέρω κι εγώ; Μόνο ο Θεός κ’ η ψυχολόγα μου, (αν είχα), θα ήξερε.  «Δουλειά δεν είχε η άσχετη κι έπλαθε κουλουράκια».
 
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2011 07:44
Της Νίνας Ναχμία  Εικόνες του καλοκαιριού που άλλες με κάνουν και φρίττω κι άλλες  μου ξυπνάνε τα ρομαντικά μου αισθήματα τα γεμάτα ευωδιές, νοσταλγία και τρυφερότητα. Που μου θυμίζουν αγιόκλημα, γιασεμί και βασιλικό μιας Αθήνας χαμένης για πάντα. Εκεί στις ανηφοριές της Πλάκας, πιο πέρα από τον Τουρισμό, όταν τα σκαλάκια πάνε ψηλά, τον Ερώτα να βρεθεί μόνος του και στην κάθοδό του χορταίνει την πείνα του μ’ ένα σουβλάκι.