ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ...Video

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...mas

">

bunner3

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-format="autorelaxed"
     data-ad-client="ca-pub-7408697485170829"
     data-ad-slot="9995569825"></ins>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Home ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμητρα Γκουντούνα
από τον Μιχάλη Παναγιώτου
Κυριακή, 01 Ιούλιος 2012 10:20
Της Νίνας Ναχμία «Άλλα μεν Βουλή ανθρώπων, άλλα δε λαός κελεύει». Θα μου πεις: Δεν πα να κελεύει ότι θέλει, ο λαός! Σαν πολύ βάσανο μας έγινε. Αμάν και μας σκάσανε αδελφάκι με τις πορείες και τις απεργίες τους. Να φύγουμε να ησυχάσουμε λίγο απ’ αυτούς. «Που θα πας φέτος;» Λέω για Γκσταντ!» «Τι λες ρε τρελός είσαι;  Είναι καιρός για να ξεσκί… στο σκί; Εδώ οι άνθρωποι θαφτήκανε στο χιόνι. «Εγώ  λέω να χτυπήσω τίποτα Μαλβίδες, καμιά Ταϊτή!... Ωραία πράγματα! Να μου σερβίρει κι αυτή η ξέβιζη με την ψάθινη φούστα Πίνα Κολάτα κι  άσε αυτούς στην πείνα τους να τους κολάτα το άντερο, από την άλαδη φακή.
 
Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2012 08:40
Της Νίνας Ναχμία  Είδα τον άνθρωπο και τρόμαξα! Κάποιος άλλος το ’πε, αλλά εγώ συμφωνώ και προσαυξάνω. Γιατί για μένα, ο άνθρωπος, για να ’ναι ανθρώπινος άνθρωπος, δεν πρέπει να ’χει τίποτα ανθρωπίσιο. Πρέπει να ’χει καρδιά σκυλίσια, μάτια βοϊδίσια, ψυχή αηδονίσια και υπομονή γαϊδουρίσια. Α, και αθωότητα περιστερίσια. Να είναι όμως κι έξυπνος, ώστε να έχει καταλάβει πως περιουσία του δεν είναι ότι υλικό αγοράζει με χρήμα αλλά ότι έχει ν’ αγαπάει και ότι τον αγαπάει, που, παρ’ όλο που δεν το πλήρωσε σε χρήμα, είναι ανεκτίμητης αξίας και δεν ανταλλάσσεται ούτε συναλλάσσεται. Αυτό όμως φαίνεται πως πιο καλά το καταλαβαίνει το βόδι βόδι, παρά ο άνθρωπος βόδι. Γι’ αυτό κι εγώ το έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση.
 
Τρίτη, 29 Μάιος 2012 17:48
Της Νίνας Ναχμία  Τι γινέται ρε παιδιά με τα δις; Δεν κατάλαβα. Ένας ένας τα βουτάει και την κάνει με ελαφρά βηματάκια; Διότι, κανέναν δεν είδα να τα επιστρέφει ή να τιμωρείται που τα βούτηξε. Κατά τ’ άλλα, εμείς συνεχίζουμε το: «πάμε λαϊκή να χαζέψουμε λαχανικά!» γιατί, να τ’ αγοράσουμε, μάλλον ζόρικο το βρίσκω. 
 
Πέμπτη, 17 Μάιος 2012 11:44
Της Νίνας Ναχμία Μεταφέρω από ξένη δημοσίευση: Ο Φράνκ βγήκε στη σύνταξη κι έστειλε το παρακάτω άρθρο σε τοπικό περιοδικό.  Δεν είναι εύκολο να γερνάει κανείς!... Από προσωπική μου πείρα παραθέτω μερικές συμβουλές.
 
Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2012 10:08
Όλα τα χιτζίνια την ξέρουνε την συνταγή: «Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα»  Μου το έλεγε κι εμένα η μαμά μου όταν ήμουνα μικρή. Εγώ βέβαια ήμουν πολύ χαζή και δεν το έμαθα ποτέ. Άφηνα τους άλλους να με τρώνε κι ας μην έφταιγα, αλλά αυτή είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία.
 
Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2012 07:47
Της Νίνας Ναχμία Σήμερα, είπα να ξεστρατίσω από τη στήλη μου για να σας δείξω μια άλλη όψη της ζωής. Αυτή ίσως που δεν υποπτεύεστε ή κι αν υποπτεύεστε την αφήνετε σκεπασμένη σε μια άκρη του υποσυνείδητου για να μη σας χαλάει την εορταστική χαλαρή διάθεση. Τα δράματα των ανθρώπων είναι άπειρα. Σχεδόν όπου άνθρωπος και δράμα, έλεγε η σοφή μητέρα μου. Αν αποφάσισα να σας μεταφέρω αυτό το γράμμα είναι γιατί η ίδια η αναγνώστρια μου το ζήτησε.
 
Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2012 10:56
Της Νίνας Ναχμία  Όπως σας έχω ξαναπεί, εγώ μένω στο Μετέωρο Βήμα του Χολαργού. Δηλαδή δεν είμαι ούτε στον Χολαργό ούτε στου Παπάγου. Είμαι κάπου στη μέση που καθόλου δεν μ’ αρέσει. Διότι, αν έχεις την ατυχία να βρίσκεσαι στα όρια αυτών των δύο δήμων, που ποτέ δεν τα τακιμιάσανε, παρ όλο που τώρα πια γίνανε ένα με τη συνένωση «Καλλικράτη», είσαι σαν το έκθετο που περιμένει εναγώνια κάποιον να το υιοθετήσει, να το προστατεύσει και κανείς δεν το υιοθετεί.
 
Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2012 12:05
Της Νίνας Ναχμία      Με τη Μαρίκα, μαζί τα τρώμε και τα πίνουμε στα ουζερί και τα ταβερνία όλο το χειμώνα και μαζί γινόμαστε σαν ξεχειλωμένες σαμπρέλες. Εγώ όμως την έχω βολευτεί τη δική μου σαμπρέλα, ενώ εκείνη, επ’ ουδενί να τη συνηθίσει. Οταν μπαίνει η άνοιξη, γίνεται χαλί από τις τύψεις.
 
Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2012 11:59
της Νίνας Ναχμία Να επισκεπτόμαστε τους επιζώντες ποιητές. / Αν μάλιστα τυχαίνει να μένουμε στην ίδια πόλη / που τους βλέπουμε που και που, γιατί εκεί που ζούμε ήσυχοι, / βέβαιοι πως ζούνε κι αυτοί – ξεχασμένοι έστω, / εκεί έρχεται το μαντάτο. . . Γιάννης  Βαρβέρης  
 
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 14:00
της Νίνας Ναχμία     Λογικά  για  να έχει  κανείς κάτι δικό του, κτήμα του, τσιφλίκι του, πρέπει ή να το έχει από τον γονιό του, έστω και τον πρόγονό του ή να το απέκτησε με τον ιδρώτα του. Όμως εδώ αυτό το παγκοσμίως γνωστόν και εγκεκριμένο μοντελάκι δεν ισχύει.
 
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2012 11:38
Της Νίνας Ναχμία  Μπορείτε να μου βρείτε, βρε παιδιά καμιά τραγουδίστρια να τραγουδάει; Έτσι για να μην χανόμαστε δηλαδή. Η μια κάνει …πάτωμα. Η άλλη κάνει καναπέ, η άλλη κρεβάτι, η άλλη ξενοδοχείο, η άλλη σουξουμούξου κι όπου βρω, αρκεί να ρέει το ευρώ. Δηλαδή λάθος ήξερα εγώ μέχρι τώρα που πίστευα πως η τραγουδίστρια πρέπει να τραγουδάει; Φαίνεται πως λάθος ήξερα η άσχετη. Γιατί τώρα έτσι και είσαι ψώνιο και έχεις και να τα χώνεις, σε κάνουνε «μπριζόλα» πρώτης.
 
Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2012 09:54
Της Νίνας Ναχμία  Άντε πέρασαν κι αυτές οι γιορτές! Mια χαρά το γιορτάσαμε, μια χαρά το παίξαμε, δάνειο ήταν και πάει, έχει ο Θεός. Mόνο που ο Θεός αφού μας έδωσε μυαλό έμεινε ήσυχος πως θα το χρησιμοποιούμε όταν πρέπει και δεν επεμβαίνει όταν δρούμε ερήμην του.
 
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2012 13:07
της Νίνας Ναχμία  Σας υποσχέθηκα πως θα σας πω κι άλλες  λύσεις για να βγάλουμε το 12 όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, συνεχίζω λοιπόν: Είπαμε πως δεν πετάμε τίποτα! Ούτε τρόφιμα, ούτε ρούχα, ούτε ακόμα και παπούτσια και τσάντες παρά μόνο εάν πράγματι δεν παίρνουν καμιά μεταποίηση η αλλαγή! Βρίσκουμε τρόπους και αξιοποιούμε τα πάντα. 
 
Παρασκευή, 06 Ιανουάριος 2012 10:30
Καλύτερο το 2012;;; Θολό το βλέπω! Χειρότερο;;; Το πιο πιθανόν! Τι κάνουμε; Τι θα κάνουμε; Πως θα το αντιμετωπίσουμε; Η απελπισία δεν ήτανε ποτέ ο καλύτερος σύμμαχος! Η δράση και αντίδραση, ναι είναι. Αλλάζουμε, λοιπόν, τον τρόπο ζωής μας και οργανωνόμαστε  ετοιμοπόλεμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που δεν μπορούμε ν αλλάξουμε  και να αποφύγουμε.