Home ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμητρα Γκουντούνα
από τη Λαμπριάνα Κυριακού..
Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 12:43
Της Λαμπριάνας Κυριακού Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ. Γιατί ν αλλάξει άλλωστε;  Σε ένα βαθύ πηγάδι ρίξαμε τα χρόνια της αθωότητας μας, μεταμορφώνοντας τους εαυτούς μας σε γιγάντια  πεινασμένα γεράκια, έτοιμα κατασπαράξουν κάθε τι τρυφερό και όμορφο, αυτής της κοινωνίας.
 
Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 09:03
Της Λαμπριάνας Κυριακού Θυμάμαι  τον βαθύ προβληματισμό μου,   για τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος και την επικράτηση του 5ου Σχεδίου Ανάν το 2004.
 
Τρίτη, 12 Ιούλιος 2016 13:09
Γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού Πολλά θα είναι τα θαύματα του Αυγούστου στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι και πολλές οι ανατροπές. Όπως και να έρθουν τα πράγματα η 4η εξουσία – που είχε γίνει  εμφανώς η 1η , δηλαδή οι καναλάρχες,  θα πάψουν να έχουν δια μέσω των δικτύων τους  τις πόρτες ανοιχτές σ’ αλλού  είδους  «δουλειές».
 
Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2016 13:58
Της Λαμπριάνας Κυριακου Μια βαθιά θλίψη κατακάθισε στη ψυχή μου όταν όλα αυτά τα βιβλία της ιστορίας που από μικρή διάβαζα με τόση μανία, έρχονται  σιγά – σιγά  και μου αποκαλύπτουν ότι οι σελίδες τους επαναλαμβάνονται!!
 
Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2016 11:27
Της Λαμπριάνας Κυριακού Κρίση πανικού έπαθε πρωί – πρωί  γνωστή παρουσιάστρια όταν άκουσε την είδηση ότι οι άδειες των καναλιών θα περιοριστούν στις τέσσερις. Και τι θα γίνουν τόσες παρουσιάστριες;
 
Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2015 10:12
της Λαμπριάνας Κυριακού «Όταν διάβασα την ιστορία σου το βράδυ είχα πυρετό». Αυτόν τον στίχο του εθνικού ποιητή της Κύπρου Κώστα Μόντη, που έχει καταγράψει  με την ποίηση του όλες τις ιστορικές στιγμές της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας, έχω στο μυαλό μου κάθε καλοκαίρι.
 
Τρίτη, 19 Μάιος 2015 09:37
Της Λαμπριάνας Κυριακού Έχω μεγαλώσει σε μια χώρα που στην καρδιά μου ρίζωσε  ο πόνος του πολέμου, οι επώδυνες  εικόνες της προσφυγιάς - το όνειρο που κατασχέθηκε από τις ριπές των όπλων.
 
Κυριακή, 18 Ιανουάριος 2015 14:35
Της Λαμπριάνας Κυριακού Μια σταλιά  ανάσας μας έδωσε ο θεός,  κι εμείς περιπλανιόμαστε  στα λημέρια εκείνα που η απάτη εξαπάτησε ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές... Λάβετε θέσεις έτοιμοι μπρος.
 
Παρασκευή, 05 Δεκέμβριος 2014 17:53
της Λαμπριάνας Κυριακού Αν η γη γίνει κόκκινη κύριε Σαμαρά; Μην ψάξεις να πεις με τους εταίρους σου ότι οι αριστεροί ή οι φασίστες άλλαξαν την ιστορία. Στην ιστορία να γράψεις, ότι την Ελλάδα την σκότωσε άλλη μια φορά η προδοσία.
 
Πέμπτη, 14 Αύγουστος 2014 18:03
Γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού Συγκεντρωθήκαμε όλοι  στην κορυφή του Βουνού του Γραμματικού για  να πούμε άλλη μια φορά «Χαίρε», σε εκείνους που έφυγαν μέσα στα συντρίμμια του μοιραίου Μπόϊνγκ της  ήλιος,  από ένα ανθρώπινο λάθος. Ο πόνος ίδιος. Σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από το 2005.
 
Δευτέρα, 10 Μάρτιος 2014 17:47
Της Λαμπριάνας Κυριακού Είχα ακούσει πολλές φορές τις σειρήνες να ηχούν στ΄ αυτιά μου, δύσκολη η αποφυγή τους έως και αδύνατη, αλλά έπρεπε και με χωρίς ωτοασπίδες να προχωρήσω, μέσα από αυτή τη λαίλαπα  της κρίσης που συνεχίζει ακόμη ακάθεκτη, να θεριεύει και να καίει   πολλά από τα χρόνια της δημιουργικότητας μας.
 
Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2013 10:59
της Λαμπριάνας Κυριακού Πάει έπεσε…. η  οθόνη πάγωσε,  μαζί μ αυτήν και η ιστορία μιας τηλεόρασης που είχε περπατήσει στους άτσαλους δρόμους, μιας Ελλάδας, πάντοτε  υποδουλωμένης, στα Δυτικά τάγματα της Ευρώπης.  
 
Δευτέρα, 25 Μάρτιος 2013 06:00
Της Λαμπριάνας Κυριακού Σήμερα του Ευαγγελισμού η γη είναι λουσμένη με το φως του ήλιου. Οι ελληνικές σημαίες κυματίζουν πάνω σε κτίρια και σε μπαλκόνια. Η Ελλάδα γιορτάζει την εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την απελευθέρωση του έθνους από τον οθωμανικό ζυγό και ανταλλάζει ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. 
 
Κυριακή, 17 Μάρτιος 2013 19:45
  της Λαμπριάνας Κυριακού Νιώθω  ακόμη τους κραδασμούς εκείνης της εποχής που το αίμα μας χόχλαζε για Ελευθερία. Τότε  που βγαίναμε στους δρόμους και  μας χτυπούσαν,  χωρίς να φοβόμαστε τα χειρότερα,  γιατί έπρεπε  την «Όμορφη Πόλη» του αδελφού σου,  Γιάννη, να την τραγουδήσουμε, και εμείς.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>