ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ...Video

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...mas

">

bunner3

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-format="autorelaxed"
     data-ad-client="ca-pub-7408697485170829"
     data-ad-slot="9995569825"></ins>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Home ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμητρα Γκουντούνα
από τη Λαμπριάνα Κυριακού..
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2012 09:22
Της Λαμπριάνας Κυριακού  Με αφορμή το γιαουρτοπόλεμο ενάντια στον Γιώργο Νταλάρα, κάτι με ξένισε και μένα – κάτι με έκανε να διερωτηθώ και να φέρω τα πίσω μπρος και τα μπρος πίσω. 
 
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012 21:43
της Λάμπριάνας Κυριακού Μια μέρα μια Παρασκευή, θα πέσω να πεθάνωκαι μια Λαμπρή θ' αναστηθώ,  από το χώμα απάνω.Μάνα κι αν έρθουν οι φίλοι μας κι αν έρθουν οι εδικοί μαςμην τον ε πής κι απόθανα και τους βαριοκαρδίσεις."Έβαλε ο Θεός σημάδι παλικάρι στα Σφακιάκαι ο πατέρας του στον Άδη ακουσε μια τουφεκιά"
 
Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2011 10:03
Της Λαμπριάνας Κυριακού  Τι χρόνος και αυτός!! Τι να πρωτοσκεφτώ, όλα μου προκαλούν πανικό – φόβο και ανασφάλεια. Η Σκιά των πολιτικών με ακολουθεί ακόμα. Δεν έχω καταλάβει πόσο πραγματικά πονάνε την πατρίδα. Τα προσωπεία τους είναι φτιαγμένα τόσο επαγγελματικά που δεν ξέρω ποια είναι η πραγματική αλήθεια.
 
Κυριακή, 25 Δεκέμβριος 2011 01:25
Της Λαμπριάνας Κυριακού  Τι κι αν τα  πολλά πολιτικοοικονομικά προβλήματα μας άλλαξαν τα φώτα και μας πήραν την αισιοδοξία; Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε  να ζούμε, να δημιουργούμε – να ελπίζουμε – να τραγουδάμε. Τα Χριστούγεννα δεν έχουν φτιαχτεί για καταναλωτικούς λόγους.
 
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2011 11:00
της Λαμπριάνας Κυριακού  Θυμάμαι ακόμα, τα μάτια του να δακρύζουν και την τρεμάμενη βαριά φωνή του, σε εκείνο το διάγγελμα της 22η Απριλίου του 2004. Απευθυνόταν  προς στους ελληνοκύπριους  με στόχο να τους αποτρέψει και   να καταψηφίσουν τα σχέδια που για την πατρίδα όρισαν ξένοι. Το ίδιο έκανε και τότε με τις Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου, ο οποίος συμμετείχε στη Διάσκεψη του Λονδίνου και ήταν ο ένας από τους δυο αντιπροσώπους (εκτός από τους αντιπροσώπους του ΑΚΕΛ) που ψήφισε εναντίον της υπογραφής.
 
Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011 13:41
Της Λαμπριάνας Κυριακού  Από μακριά μου φαινότανε κάθε μέρα ο ίδιος. Μια ζωγραφιά ανέγγιχτη που από πίσω της έκρυβε όλα τα χρυσάφια του κόσμου!! 
 
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 09:58
Της Λαμπριάνας Κυριακού Το αίμα μας χόχλαζε και η επαναστατικής μας συνείδηση έφτανε στα όρια της. Προετοιμαζόμασταν καιρό και περιμέναμε με αγωνία , γι' αυτές τις δυο μέρες.
 
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 15:34
της Λαμπριάνας Κυριακού Ο Ιωάννης Σαββίδης, για τους συγγενείς και τους φίλους,  ο Άντρος,   χάθηκε  στις 24 Ιουλίου του 1974. Ναι!  λίγες μέρες μετά την Τουρκική εισβολή! Αρραβωνιασμένος στο χωριό Δικωμο. Τότε  υπηρετούσε στο 361 Τάγμα Πεζικού.
 
Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2011 13:04
Της Λαμπριάνας Κυριακού Γεννημένος στη Σμύρνη το 1900.Παίρνει τα πρώτα του ερεθίσματα από την παράσταση Οιδίπους Τύρρανος, σε μετάφραση του πατέρα του, ο οποίος  δικηγορούσε αλλά συνάμα, μετέφραζε  Αρχαίους και έγραφε ποίηση.
 
Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012 10:11
Της Λαμπριάνας Κυριακού  Έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που έφυγε για εκείνο το ταξίδι για την αιωνιότητα. Δεν έχω γράψει ποτέ για την Μελίνα. Ότι και να πω είναι πολύ λίγο, σε σύγκριση με το μεγαλείο του αγώνα της, το ταλέντο της υποκριτικής της.  Πάντοτε το απέφευγα, γιατί γράφει κανείς  καλύτερα, για κάποιον που έχει γνωρίσει παρά για κάποιον που έχει ταυτιστεί. 
 
Τρίτη, 30 Αύγουστος 2011 07:52
Της Λαμπριάνας Κυριακού  Δεν ξέρω για ποιους να μιλήσω και τι να πω. Έχω στερέψει από ιδέες. Μ’ έχει κουράσει  ακόμη και ο ήλιος ο ίδιος. Εκεί μονότονος κάθε πρωί να  με χαιρετά,  χωρίς να πει ούτε  και ΑΥΤΟΣ  μια κουβέντα – ένα τραγούδι έστω να κάνει ένα μορφασμό. 
 
Σάββατο, 20 Αύγουστος 2011 21:39
Της Λαμπριάνας Κυριακού Ένα Ηφαίστειο η Ελλάδα, κι όποιος γλιτώσει θα είναι από θαύμα. Έχει μαραγκιάσει η ψυχή μου. Βλέπω καθημερινά ένα έθνος να παραμιλά και να γυρίζει την πλάτη του στο μέλλον - ένα μέλλον που όπως λέει και το τραγούδι το φτιάχνετε όπως θέλετε και αφού η ιστορία σας ανήκει σαρώστε το λοιπόν, τι περιμένετε.
 
Σάββατο, 20 Αύγουστος 2011 21:00
της Λαμπριάνας Κυριακού Απεργίες – πορείες – χαφιέδες - διαδηλώσεις – κουκουλοφόροι - ξυλοδαρμοί - τρομοκρατικές οργανώσεις – τρομοκρατικά κτυπήματα. Ήθελα να' ξερα σε πόσους από τους τρακόσους, πάει το πραγματικό μήνυμα των σημερινών καταστάσεων , στον εγκέφαλο τους. Ήθελα να' ξερα αν όλα αυτά που γίνονται , είναι οι λύσεις των προβλημάτων που μαστίζουν εδώ και χρόνια την Ελλάδα.
 
Σάββατο, 20 Αύγουστος 2011 20:56
της Λαμπριάνας Κυριακού  Όλοι κρυβόμαστε και νομίζουμε πως ζούμε στον μικρόκοσμο που πλάθει όπως τον βολεύει ο εγωισμός μας. Σκηνοθετώντας μια ζωή προσανατολισμένη μόνο σε κατευθύνσεις που θεληματικά ακολουθούμε, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος προορισμός που θα μας βοηθήσει ν' απαλλαγούμε από τους φόβους μας – τους πόνους μας και κυρίως από το φόβο της μοναξιάς μας.