avec art

ΑΠΟΨΕΙΣ
Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015 08:16
Του Θανάση Τσώκου* Η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, στις 15 Ιουλίου 1974, για κάποιους σήμαινε και τη σιγή της Δημοκρατίας που λίγο πριν είχε καταλυθεί στον τόπο.
 
Κυριακή, 12 Ιούλιος 2015 08:22
της Δήμητρας Γκουντούνα Ενέχυρο την πατρίδα μας ζητάνε οι Γερμανοί. Κάπως  έτσι μου μετέφρασαν οικονομολόγοι, την επιταγή του κ. Σόιμπλε, για τη  βαθιά επιμήκυνση του χρέους … 60 χρόνων.
 
Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2015 08:58
Του Χρήστου Βλαχογιάννη Γεια σας. Με λένε Χρήστο Βλαχογιάννη και είμαι καλά. Έχω υπάρξει καλύτερα, έχω υπάρξει χειρότερα. Τούτες δω τις μέρες όμως είμαι καλά. Ασκώ το επάγγελμα της δημοσιογραφίας περίπου 25 χρόνια, πάντα στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς κανένα γραφείο Τύπου ή δωράκια από το δημόσιο κορβανά. Παρόλα αυτά είμαι ένα κλασικό δείγμα μικροαστικής περίπτωσης, αυτό που λέμε “βολεμένος”.
 
Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2015 09:46
της Δήμητρας Γκουντούνα Όχι οι δημοσιογράφοι, δεν είναι Άγιοι. Ούτε θέλω μ΄ αυτό το σημείωμα, να υποστηρίξω το χώρο που υπηρετώ για 40 περίπου χρόνια. Θέλω μόνο να υπενθυμίσω, πόσο επικίνδυνο είναι να στοιβάζεις ανθρώπους και συνειδήσεις σ΄ ένα ντορβά. «Δημοσιογράφοι και πολιτικοί είναι όλοι πουλημένοι.»  
 
Σάββατο, 30 Μάιος 2015 11:22
Του Δημήτρη Κωνσταντάρα Λοιπόν, για να μην κοροιδευόμαστε άλλο, να κάτσουμε κάτω να σκεφτούμε, να δούμε τι θα κάνουμε και να σταματήσουμε  κάποια στιγμή να παίζουμε  τη «Θεωρία των Παιγνίων» ( έτσι κι αλλιώς ο Νας σκοτώθηκε προ ημερών και το μόνο που μας τη θυμίζει είναι ο κ. Βαρουφάκης) πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι οι εκτιμήσεις Μαξίμου – Δανειστών για τη …συμφωνία είναι εκ διαμέτρου αντίθετες .
 
Σάββατο, 30 Μάιος 2015 10:06
Του Χρήστου Βλαχογιάννη Δευτέρα μάλλον βγαίνω, την Τρίτη μάλλον μένω, Τετάρτη πως βαριέμαι την Πέμπτη δεν κρατιέμαι, Παρασκευή πρωί τραλαλαλαλα, απ’ όλες τις ημέρες η Κυριακή μου αρέσει, που πίνω και κανένα ούζο με τους φίλους μου.
 
Τρίτη, 19 Μάιος 2015 09:37
Της Λαμπριάνας Κυριακού Έχω μεγαλώσει σε μια χώρα που στην καρδιά μου ρίζωσε  ο πόνος του πολέμου, οι επώδυνες  εικόνες της προσφυγιάς - το όνειρο που κατασχέθηκε από τις ριπές των όπλων.
 
Πέμπτη, 14 Μάιος 2015 11:27
σχόλιο της Γιάννας Παπαδάκου Κορυφαία ΚΑΙ Ιστορική Η κατάθεση ΤΟΥ πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ΓΙΑ ΤΑ εξοπλιστικά ΣΤΟ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών το πρωί Της Τετάρτης.
 
Τρίτη, 12 Μάιος 2015 09:18
της Δήμητρας Γκουντούνα Το χρήμα δεν έχει χρώμα, δεν έχει πατρίδα και πολύ περισσότερο ιδεολογία. Πάμε και εμείς μετά από 200 χρόνια υποταγής (είχαμε και κάποια μικρά διαλείμματα φωτεινών ηγετών που τους έφαγε η μαρμάγκα) να πούμε στους καρχαρίες ότι το αίμα που σας προσελκύει των Ελλήνων είναι μεν κόκκινο αλλά…  
 
Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2015 17:04
Του Νίκου Στέφου Πολύς «αχός» και πολλή σπέκουλα γίνεται γύρω από το αν έπρεπε ή όχι να διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή τις ευθύνες των κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή για την ένταξή μας στο Μνημόνιο.
 
Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2015 14:18
γράφει η Γιάννα Παπαδάκου στο Βήμα Η πράξη απελπισίας της Βίκυς Σταμάτη να φύγει από το Δρομοκαΐτειο με τις πιτζάμες της είναι αποτέλεσμα όχι κάποιας σκοπιμότητας, αλλά επιβεβαιώνει όσα έλεγε στους οικείους της το προηγούμενο βράδυ: Οτι δηλαδή «εγώ δεν θα πεθάνω τρελή στο Δρομοκαΐτειο». Αυτά έλεγε και στο σύζυγό της Άκη  Τσοχατζόπουλο αλλά και στον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση.  
 
Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 09:08
Της Λαμπριάνας Κυριακού Όλα άρχισαν εκείνο τον Απρίλιο  του 55, ’ όταν οι ψυχές των Κυπρίων, είχαν μπουχτίσει να μυρίζουν  καθημερινά τον ιδρώτα της Αγγλικής κυριαρχίας. Μιας κυριαρχίας που είχε σκοπό να καταφέρει το ακατόρθωτο.