Οι Μουσικοί της περιφέρειας έρχονται στη Τεχνόπολη…

psarantonis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένας από τους βασικούς σκοπούς αυτής της προσπάθειας είναι η ανάδειξη και η αποκατάσταση καλλιτεχνών που δεν έχουν τύχει της πρέπουσας προσοχής.

Με το σκεπτικό αυτό, ο συνολικός χάρτης που θα διαμορφωθεί μέσα στο χρόνο, σκοπεύει να αποδείξει ότι η Ελλάδα αναπνέει καλλιτεχνικά σε όλη της την επικράτεια.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις συναυλίες με τους: Ψαραντώνη (Κρήτη), Χειμερινούς Κολυμβητές (Θεσσαλονίκη) και Ross Daly (Κρήτη), αλλά και μικρότερα μουσικά σχήματα, που το αθηναϊκό κοινό και οι ξένοι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν.

Αναλυτικά, την Πέμπτη 7 του μηνός θα συνυπάρξουν στη σκηνή ο Ψαραντώνης, το μουσικό σχήμα «Γιάλα», που γράφει τη δική του μουσική, γεφυρώνοντας την παράδοση με τη νέα σκηνή του ελληνικού τραγουδιού, η Ειρήνη Σακαλή και ο τροβαδούρος Γιώργος Μπάιλας, ο οποίος μπορεί να συλλαμβάνει νέες ιδέες στην ελληνική μουσική και να τις μετουσιώνει σε δημιουργία στον τόπο του.

Τη δεύτερη ημέρα 8 Ιουλίου, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μια από τις μακροβιότερες μουσικές παρέες, αυτή των «Χειμερινών Κολυμβητών» από τη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους, το συγκρότημα «Ώτα Ακούειν», από τη Σύρο, που με τον δημιουργό του – μαθηματικό Μιχάλη Λαμπρίδη, θα παρουσιάσουν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.

Την τελευταία βραδιά, Σάββατο 9 Ιουλίου, το συγκρότημα «Νεύσις» από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σηκώνει την αυλαία παίζοντας συνθέσεις του νεαρού Σοφοκλή Κοσκινά, που κινούνται σε ένα ιδιαίτερο ύφος με έντονα μεσογειακά χρώματα. 

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την εμφάνιση του Ιρλανδού Ross Daly, του οποίου η δραστηριότητα αποτελεί ένα διαρκές, ζωντανό, ανοιχτό εργαστήριο για τους Έλληνες, αλλά και για τους ξένους κορυφαίους μουσικούς της Μεσογείου. Μαζί του στη σκηνή ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Zohar Fresco και η Κέλυ Θωμά. 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Ώρα έναρξης : 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Προπώληση: Metropolis, Public & Τεχνόπολις.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.