«Σκηνοβάτες» Περιοδεύουν και αφήνουν εντυπώσεις

skinobates_695057777
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επιμέλεια Λαμπριάνα Κυριακού 

Η Καλοκαιρινή παράσταση του Εθνικού θεάτρου, σε μετάφραση και Σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, συνεχίζει την περιοδεία της με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. 

Οι «Σκηνοβάτες» είναι μια παράσταση που φτάνει μέχρι τις μέρες μας μέσα από τις αναλογίες του χθες και του σήμερα, που εναλλάσσει το γέλιο με το δάκρυ και κλείνει το μάτι στον σύγχρονο θεατή. Μια παράσταση πλούσια σε χορικά, μίμους, ξυλοπόδαρους, ακροβατικά, να χορεύει  στις μουσικές ικανότητες της Αφροδίτης Μάνου και να κινείται  στην κινησιολογία του Φωκά Ευαγγελινού.

Το αποτέλεσμα δεν περιγράφεται μόνο επι σκηνής θαυμάζεται.

 Υπόθεση

Τέλος του δεύτερου μ.Χ. αιώνα. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία καταρρέει. Είναι το τέλος μιας εποχής.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της κατάρρευσης και της παρακμής φτάνουν σε ένα αρχαίο θέατρο τρεις θίασοι από τρεις άκρες της αυτοκρατορίας και στήνουν τους δικούς τους, αυτοσχέδιους δραματικούς αγώνες, κατά το πρότυπο του «ένδοξου» παρελθόντος….

Σε μια σπαρταριστή σκηνική σύνθεση που πηγαίνει στο βάθος του χρόνου και στις απαρχές της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας για να φτάσει στη ρωμαϊκή περίοδο, η ιστορία του θεάτρου ζωντανεύει επί σκηνής. Αποσπάσματα από τραγωδίες και κωμωδίες Ελλήνων και ρωμαίων ποιητών, ύμνοι και χορικά, μίμοι καθώς και εντυπωσιακές αθλοπαιδιές, μονομαχίες, ακροβατικά και θεαματικές επιδείξεις με φωτιές – στοιχεία της ρωμαϊκής αρένας – συνθέτουν ένα ετερόκλητο, πολύχρωμο και γοητευτικό κολάζ!


Σήμερα Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 θα βρίσκεται στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ , 29 – 30 Ιουλίου θα είναι για δυο παραστάσεις,   στην Καβάλα και στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Στις 3 Αυγούστου   Θάσος, στο Αρχαίο Θέατρο,  6 Αυγούστου    Κατερίνη, Αρχαίο Θέατρο Δίου, 12 Αυγούστου στην Αρχαία Μεσσήνη, 22 Αυγούστου στα   Ιωάννινα και στο Θέατρο Ε.Η.Μ, 25 Αυγούστου θα είναι στην  Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο. Ενώ από 29 Αυγούστου επιστρέφει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Αττικό Άλσος.

31 Αυγούστου στην   Ηλιούπολη, στο Θέατρο Άλσους.

3 Σεπτεμβρίου    Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο
5/9   Παπάγου, Κηποθέατρο
9 – 10 Σεπτεμβρίου    Πειραιάς, Βεάκειο
12/9   Βριλήσσια, Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»
14/9   Γαλάτσι, Άλσος Βεϊκου
17/9   Νέα Σμύρνη, Άλσος Νέας Σμύρνης

23 – 24 Σεπτεμβρίου κλείνει Αυλαία με δυο παραστάσεις στην  Κύπρος


{youtube}PlXPjLZhvF0{/youtube}


Μετάφραση – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Δραματουργική συνεργασία : Ειρήνη Μουντράκη

Σκηνικά : Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια:  Ντένη Βαχλιώτη

Μουσική:  Θοδωρής Οικονόμου

Στίχοι τραγουδιών : Αφροδίτη Μάνου

Κίνηση:  Φωκάς Ευαγγελινός

Φωτισμοί:  Λευτέρης Παυλόπουλος

Σχεδιασμός μακιγιάζ-περούκες:  Μαρία Καμπριγιάννη

Μουσική διδασκαλία:  Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη:  Γιώργος Λύρας

Βοηθός ενδυματολόγου:  Κατερίνα Θεοφανοπούλου

Βοηθός χορογράφος:  Έλενα Γεροδήμου

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί :

Νένα Μεντή – Σοφία Φιλιππίδου – Ευαγγελία Μουμούρη – Τάνια Τρύπη – Θανάσης Αλευράς – Σπύρος Ανδρεόπουλος – Ελένη Βεργέτη – Γιώργος Δεπάστας – Τζένη Διαγούπη – Μίνως Θεοχάρης – Δημήτρης Καπετανάκος – Ελένη ΚοκκίδουΝάντια Κοντογιώργη – Νεφέλη Κουρή – Νίκος Κουρής -Σπύρος Κυριαζόπουλος – Μαργαρίτα Λουμάκη – Λαέρτης Μαλκότσης – Ηρώ Μπέζου – Κλειώ-Δανάη Οθωναίου – Αγορίτσα Οικονόμου – Μάκης Παπαδημητρίου – Αντώνης Πασβάντης – Σωκράτης Πατσίκας – Άλκηστις Πουλοπούλου – Φοίβος Ριμένας – Δήμητρα Σιγάλα – Χρήστος Σπανός – Άγγελος Τριανταφύλλου – Δημήτρης Τσέλιος


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.