Ο Ζερβός στη σαπίλα της πολιτικής

nickos_zervos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Μπήκε …μέσα στη «Σαπίλα» ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός για τις ανάγκες της νέας του ταινίας.

Έτσι, τιτλοφορείται η τελευταία δουλειά του εκκεντρικού κινηματογραφιστή, που σχολιάζει τα κακώς κείμενα της κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι η πρώτη φορά, που ο Νίκος Ζερβός δεν δουλεύει μόνος. Συνεργάζεται από κοινού με την Art Tim ενός από τους καλύτερούς μας μοντέρ. Του Γιάννη Παρασκευόπουλου, ο οποίος είναι απαραίτητος λόγω της ιδιορρυθμίας της ταινίας -ντοκιμαντέρ, που αν όλα πάνε καλά θα πάρει μέρος και στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Είναι μια πολιτική ταινία. Περιλαμβάνει κομμάτια επίκαιρα από την πολιτική σκηνή, από τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα και στηρίζεται σε ντοκουμέντα, που κάποια από αυτά βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως. Είναι ένα παιχνίδι ήχων και εικόνων που σατιρίζει την κατάσταση του πολιτικού χώρου, ιδιαίτερα της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου με χιούμορ, όχι καταγγελτικά. Μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να τσακίσει την Ελλάδα. Τόση Δημοκρατία, είχαμε να δούμε από τη Χούντα…» σχολιάζει στην «Avecnews» ο Νίκος Ζερβός, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ και μιλά για πρώτη φορά για την ταινία του.

Αναφερόμενος σε αυτό το είδος κινηματογράφου, που συνηθίζεται στην Αμερική, ο Νίκος Ζερβός έχει να πει ακόμη…

«Πρόκειται για ένα φίξιον ντοκιμαντέρ που ανακατεύει ντοκουμέντα με εικόνες, με σπικάζ.»

Θα πάρουν μέρος ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και η Ζωή Ζέρβα και ο Νίκος Ζερβός, ο οποίος θα κάνει και το σπικάζ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.