Στο πόντιουμ μετά από χρόνια ο Μίκης

mikis_theodorakis_podium
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα ανέβει και πάλι μετά από χρόνια στο πόντιουμ. Ο εθνικός μας συνθέτης θα διευθύνει μεγάλη συναυλία που θα δοθεί την Παρασκευή (16 Σεπτεμβρίου) στις 8 το βράδυ στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό» που ήδη άνοιξε τις πύλες του και θα είναι το κορυφαίο γεγονός αυτού του Φεστιβάλ.

Ο πολιτικός, ο στοχαστής, ο στιχουργός, ο μουσικός, ο συνθέτης, ο άνθρωπος Μίκης Θεοδωράκης παρά τα 86 του χρόνια εξακολουθεί να είναι χαλκέντερος στο πνεύμα και να βρίσκεται στις επάλξεις.

Τραγουδιστές που έχουν συνεργαστεί μαζί του αλλά και ηθοποιοί θα δώσουν το παρών σε ένα μουσικό πρόγραμμα με τα τραγούδια του Μίκη στα οποία ζωντανεύουν αυλές που δεν υπάρχουν πια και «μοσχοβολούν βασιλικό κι ασβέστη».

« H ζωή του Mίκη αντανακλά όλη την Eλλάδα του 20ού αιώνα. Ο Mίκης ήταν ταυτόχρονα θύμα αλλά και άνθρωπος που δρούσε, συνέβαλε στη διαμόρφωση της σημερινής εικόνας που έχουν οι ξένοι για την Eλλάδα, μιας εικόνας με κύρος» έγραψε ο Guy Wagner.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμη έκθεση 130 εικαστικών καλλιτεχνών , που εγκαινιάστηκε ήδη και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο κτίριο Ξιφασκίας που θα φιλοξενηθεί προβολές ταινιών, εκδήλωση για την αλληλέγγυα οικονομία, εκδήλωση για την διάσωση του Υμηττού, παράσταση καραγκιόζη από τον Σωτήρη Βύνιο, «Μαύρες κωμωδίες», θεατρικό-μουσικό δρώμενο του Μιχάλη Γαλαίου, «Μια εκδοχή από τη Θεατρική Ομάδα Roswitha, δημόσιες συζητήσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών πρωτοβουλιών και κοινωνικών φορέων και θέματα: «Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού-υπερασπιζόμαστε την δημόσια περιουσία» και ποδηλατοπορεία.

Ακόμη, στο χώρο της Ξιφασκίας, παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις, θα λειτουργεί ειδικός χώρος του αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στο Ελληνικό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.