Ο Δημιουργός του σαουντρακ Ζαν Πιερ Ζενε Αμελι, για 2 συναυλίες στην Ελλάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού 

Για δυο συναυλίες θα επισκεφτεί τη χώρα μας, ο Ιάν Τιρσέν,  ένας από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους Ευρωπαίους συνθέτες. Η  πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου στο “Fuzz Club” της Αθήνας και η άλλλη στις 16 του ίδιου μήνα στο “Principal Club Theater” της Θεσσαλονίκης. 

Στις δύο συναυλίες που θα δώσει στην Αθήνα ο Τιρσέν θα προσεγγίσει τα κομμάτια του με νέους τρόπους ενώ ο ίδιος θα παίζει επί σκηνής κιθάρα και βιολί συνοδευόμενος από την μπάντα του η οποία θα αποτελείται από τρεις μόλις μουσικούς.

Ο Τιρσέν έγινε γνωστός ως ο ευαίσθητος συνθέτης της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας του Ζαν Πιερ Ζενέ “Αμελί” που βγήκε στις αίθουσες το 2001. Οι λυρικές μελωδίες του και τα ρυθμικά βαλς του μάγεψαν το κοινό το και σάουντρακ της ταινίας είχε πολύ μεγάλη αποδοχή.

Στο ενεργητικό του δεν έχει μόνο αυτή την επιτυχία, μιας και έχει γράψει αρκετά ακόμη ‘έργα τα οποία διακρίνονται για το προσωπικό του στίγμα.    

Το 2003 έγραψε τη μουσική για την γερμανική ταινία “Goodbye Lenin”. Το 2005 όμως θα έρθει η πιο ώριμη δισκογραφική δουλειά της καριέρα του, το υπέροχο άλμπουμ με τίτλο “Retrouvailles” στο οποίο συνεργάστηκε με μια ομάδα εξαίρετων μουσικών. Οι συνθέσεις του σε αυτό το άλμπουμ, το οποίο έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα, είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες. Συνδυάζουν με απόλυτη αρμονία και ισορροπία τις επιρροές από το παραδοσιακό γαλλικό τραγούδι και τη μουσική του δρόμου με το βαλς, την κλασική μουσική και τους σύγχρονους μεσογειακούς ήχους. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως χάρη σε αυτό το άλμπουμ ο Ιάν Τιρσέν χαρακτηρίστηκε άξιος διάδοχος των μεγάλων Ευρωπαίων συνθετών της κλάσης του Νίνο Ρότα, του Νικόλα Πιοβάνι και του Ερίκ Σατί.

{youtube}GWrxs2RDNRU{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.