Θωμάς Φέρρας – “Ζεύξις”

thomas_ferras_zevksis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η μάχη του Μαραθώνα σαγήνευε ανέκαθεν τα παιδικά όνειρα του Μιλτιάδη Πάνα που έβλεπε τον εαυτό του αρματωμένο με δόρυ και ασπίδα, να συντρίβει την υπεροψία μιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας. Χρόνια αργότερα συμμετέχοντας ως εθελοντής σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα στρατιωτικής

σημασίας, το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα, καθώς η δύναμη του υποσυνείδητου σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνογνωσία, επέτρεψαν σε έναν αξιωματικό του σήμερα, να ταυτισθεί με το μακρινό χθες. Συμπολεμιστής πια με τον Θεμιστοκλή και τον Αισχύλο, θα βιώσει απόλυτα μια ιστορική μάχη, ως αποκορύφωμα της λατρείας του, για την αρχαία ελληνική σκέψη.

Μέσα από την περιπλάνηση ενός σύγχρονου ανθρώπου στην Ελλάδα του 490 π.Χ. διαφαίνονται με ορθολογισμό όλες οι πολιτισμικές αντιθέσεις μεταξύ του σήμερα και του χθες, περιλαμβάνοντας λεπτομερώς κι όλα τα ιστορικά δρώμενα που εκτυλίχθησαν στο μαραθώνιο έπος. Η περιγραφή των γεγονότων είναι εύγλωττη και παραστατική, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το εύρημα του συγγραφέα να προσεγγίσει την σύγχρονη επιστήμη μέσα από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία.

Bιογραφικό σημείωμα
O Θωμάς Φέρρας γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Το βιβλίο του «Ζεύξις» είναι ένα απάνθισμα ποικίλων γνώσεων σε συνδυασμό με τη μυθιστοριογραφία. Παράλληλα με την επί 27ετίας εκτός λογοτεχνικού τομέα εργασία που ασκεί μέχρι σήμερα, ήρθε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους διαφορετικού πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου. Το γεγονός αυτό μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία που άντλησε από τη βιβλιογραφία, συνέβαλαν στις γνώσεις του για την αρχαία Ελλάδα και το ενδιαφέρον του για το σύγχρονο «γίγνεσθαι».

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Ανδρ. Μεταξά 28 & Θεμιστοκλέους, 106 81 Αθήνα
Τηλ. : 210 33 011 61 -2 -3, fax: 210 33 011 64
e-mail: info@ siderisbooks.gr, www.siderisbooks.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.