“Desperados” στο θέατρο “ΑΜΙΡΑΛ”

desperados_theatro_amiral
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πιο επίκαιρο από ποτέ και δώδεκα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου επιστρέφει στο θέατρο ΑΜΙΡΑΛ με μια παρέα ταλαντούχων νέων ηθοποιών από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Το DESPERADOS είναι μια νεανική κωμωδία σταθμός. Είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Ηλιόπουλου. Δημιούργησε ρεύμα και αγαπήθηκε όσο κανένα έργο της γενιάς του. Το χιούμορ, η ευθύτητα και ωμότητα της ηλικίας, μαζί με τα ερωτήματα που έθεσε, και τα προβλήματα που εντόπισε, είναι κάποιοι από τους λόγους που το έργο δημιούργησε φανατικό κοινό όπου παίχτηκε. Και μέσα στα χρόνια είχε μια μεγάλη διαδρομή, στη Αθήνα, σε ΔΗΠΕΘΕ, στο εξωτερικό, από θεατρικές ομάδες πανεπιστημίων και από διάφορες ομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Η ιστορία

Μια παρέα φοιτητών της Νομικής κάνουν ένα πάρτι για να γιορτάσουν την αποφοίτηση τους μιας που την επομένη το πρωί ορκίζονται. Η βραδιά όμως δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελαν. Το πάρτι είναι αποτυχία και μια σειρά από κωμικά γεγονότα θα τους φέρουν αντιμέτωπους με τους εαυτούς τους. Θα πρέπει να πάρουν θέση στα διλήμματα που μπαίνουν, να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται και κυρίως να αντιμετωπίσουν τη ζωή που ανοίγεται μπροστά τους. Να σκεφτούν δηλαδή για θέματα κρίσιμα για το μέλλον τους, όπως αυτά που αντιμετωπίζουν οι νέοι του σήμερα.

Ο συγγραφέας

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος έχει τα έργα Το Μαύρο Κουτί, Τα Μυστικά της Αποτυχίας μου, 2η Ευκαιρία, Bedtime stories- (Μια ωραία και πιστευτή ιστορία …– στα σκοτεινά, 4 EVER, Το τέλος του καλοκαιριού, DESPERADOS.

Έργα του έχουν παιχτεί σε θεατρικές σκηνές στην Αθήνα, στο ΚΘΒΕ , σε ΔΗΠΕΘΕ και από θεατρικές ομάδες πολλών πανεπιστημίων και ερασιτεχνών σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης έργα του έχουν μεταφραστεί και έχουν παιχτεί στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, στο Δουβλίνο, στην Πράγα, στη Γερμανία και στη Βουλγαρία.

Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και της Δραματικής Σχολής «Τζένη Καρέζη», ενώ έχει παίζει ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση.

Η παράσταση

Η παράσταση του θεάτρου ΑΜΙΡΑΛ παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του συγγραφέα που μας συστήνει τους εξαιρετικά ταλαντούχους ηθοποιούς της Ομάδας VERTIGO που ήταν και αριστούχοι μαθητές του.

Τα ερωτήματα που το έργο θέτει, τα προβλήματα που θίγει, η φρεσκάδα και το χιούμορ του κάνουν το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ. Μοιάζει σαν να γράφτηκε τώρα. Ίσως γιατί ασχολείται με τα προβλήματα των νέων και όσων αισθάνονται νέοι.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Ηλιόπουλος
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μιχάλης Σδούγκος
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Παναγιώτης Μανούσης

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Άγγελος Θεοφίλου, Ζέφη Καλπιτζή, Αθανασία Κούσουλα, Δημήτρης Μαγκλάρας, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Εύα Πετρίδη, Πάνος Τσαλιγόπουλος.

Παραστάσεις: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ, Ώρα 9.15 μ.μ.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 16 €, 12 € ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120’ με διάλειμμα

ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΙΡΑΛ, Αμερικής 10, Τηλ. 210 3639385

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.