Στόχος η προβολή της Θεσσαλονίκης σε διεθνές επίπεδο

thessaloniki_levkos_purgos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χωρίς πολλές «φιέστες» οι εορταστικές εκδηλώσεις για το 2012

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για το 2012, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 100 χρόνια από την

απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, μετά τη σύμφωνη γνώμη και των 14 δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος θα πραγματοποιηθούν υπό την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολο Τζιτζικώστα, φάνηκε η διάθεση όλων για συνεργασία. Δήμαρχοι και εκπρόσωποί τους εξέφρασαν την άποψη πως δε θα πρέπει να γίνουν φιέστες εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης και πως οι εκδηλώσεις θα πρέπει να στοχεύουν στη διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης.

Όπως αποφασίστηκε θα οριστεί μια ομάδα εργασίας, με τον κάθε δήμο να επιλέγει τον εκπρόσωπό του, ώστε να καταρτιστεί το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

«Το 2012 θα βρει τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα γενικότερα σε δύσκολη συγκυρία. Ο κόσμος δε θα δεχτεί φιέστες. Οι εκδηλώσεις θα πρέπει να έχουν στόχο την προβολή της πόλης διεθνώς» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος πρόσθεσε πως οι δήμαρχοι θα πρέπει να μεταβούν στο υπουργείο Πολιτισμού για να ζητήσουν χρηματοδότηση των εκδηλώσεων.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα διχογνωμίας και αντιπαλότητας μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας. Η Περιφέρεια πρέπει να πρωταγωνιστεί και να μας συντονίζει».

Σε ανάλογο πνεύμα συνεργασίας κινήθηκαν και οι δήμαρχοι Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, και Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι από τους δήμους: Θέρμης, Χαλκηδόνας, Παύλου Μελά, Βόλβης, Δέλτα και Πυλαίας – Χορτιάτη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.