Έκθεση με κοσμήματα στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη

kosmimata_omada_jaw
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από την “Ηλέκτρα” στην “Ευδοκία”, από τη “Στέλλα” στην “Αντιγόνη”, από την “Ιφιγένεια” και τις “Νύφες” στη Μαρίκα του “Ρεμπέτικου”, γυναίκες-σύμβολα, γυναίκες-αρχέτυπα, μοιραίες γυναίκες, όλες τους γίνονται μούσες του δημιουργού.

Σε μια απόπειρα να κοσμήσει αλησμόνητες γυναικείες ερμηνείες πρωταγωνιστριών που φώτισαν τις σκοτεινές αίθουσες, η ομάδα “J.A.W. jewellery art workers” δημιούργησε κοσμήματα φέρνοντας κοντά το δράμα με το κόσμημα. Δράμα και κόσμηση, ήθος και ποίηση, μεταμορφώνονται σε πρώτες ύλες στα χέρια των 20 δημιουργών κοσμήματος της J.A.W. (ένωση σχεδιαστών κοσμήματος από το 2005), που ιχνηλατούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου στην έκθεση “Drama and the jeweller” (“Το δράμα και ο κοσμηματoποιός”).

Τα κοσμήματα θα εκτίθενται από το Σάββατο ως τις 29 Νοεμβρίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην οδό Πειραιώς, με τη συμμετοχή των Αχιλλέα Γεωργιάδη, Αφροδίτης Γούλα, Στέλλας Δεληγιάννη, Αρτέμιδος Ζαφρανά, Θωμά Θωμίδη, Ιωσήφ Ιωσηφίδη, Βάλλυς Κοντίδη, Απόστολου Κλειτσιώτη, Κατερίνας Μαλάμη κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.