Μονόλογος απο τον Γιώργο Κιμούλη

apla_periplokos_yiorgos_kimoulis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένας γέρος πρώην διάσημος ηθοποιός (Γιώργος Κιμούλης), τώρα εντελώς ξεπεσμένος, ο οποίος μονολογεί διηγούμενος τη ζωή του, είναι το κεντρικό πρόσωπο του έργου του Τόμας Μπέρνχαρντ,

«Απλά περίπλοκος», που ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και για 10 μόνο παραστάσεις. 

Ο ηλικιωμένος ηθοποιός, τελευταίος επιζών της οικογένειας του – ακόμα και η γυναίκα του έχει πεθάνει – ζει κάτω από άθλιες συνθήκες σ’ ένα φθαρμένο σπίτι, μισώντας τους πάντες και τα πάντα. Η συνεχώς αυξανόμενη αυτολύπηση, το μίσος και η γεροντική κατάθλιψη τον έχουν μετατρέψει σε μια αλλόκοτη φιγούρα. Το μόνο πρόσωπο που βλέπει είναι η Κατερίνα, ένα εννιάχρονο κοριτσάκι, που του φέρνει δυο φορές τη βδομάδα ένα μπουκάλι γάλα. Είναι ο μόνος άνθρωπος στον οποίο επιτρέπει να τον πλησιάσει, ο μόνος με τον οποίο μιλά. Της ομολογεί ότι μισεί το γάλα, ότι το χύνει, αλλά το παραγγέλνει μόνο και μόνο για να βλέπει το κορίτσι. “Οι ηθοποιοί είμαστε σαν τα παιδιά, γι’ αυτό τα πάμε τόσο καλά οι δυο μας”, της λέει.

Η σύνθεση αυτή του Tόμας Μπέρνχαρντ είναι τόσο απλή όσο και σύνθετη. Πρόκειται για ένα διανοητικό χείμαρρο με θέμα τη μοναξιά, το γήρας, τον εγωισμό, τη χαμένη κοινωνική συνείδηση, που δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά στην παραφροσύνη.

Ένας μονόλογος – προειδοποίηση για το επικείμενο τέλος της εγωιστικής ζωής, που ζούμε.

Συντελεστές

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά – κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μακιγιάζ: Χάρης Χαραλαμπάκης – Sarah Jordan

Παραστάσεις: Δευτερα Και Τριτη 21.15
Διάρκεια: 70′
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20€, Φοιτητικό-ομάδες-Σύλλογοι: 15 €
Νεανικό κάτω των 25 ετών: 10 €
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Κιμούλης
ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Κιμούλης, Ίρις Αδάμ
ΣΥΓΓΡΑΦΗ: Τόμας Μπέρνχαρτ
Πρόγραμμα »

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.