Απανθρακώθηκε από πυρκαγιά στη Γλυφάδα ο Βαγγέλης Λιβαδάς

Facebook
Twitter
LinkedIn

Φρικτό θάνατο από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του, στον τρίτο όροφο διαμερίσματος πολυκατοικίας στην οδό Κολοκοτρώνη 19 στη Γλυφάδα, βρήκε σήμερα το μεσημέρι ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λειβαδάς.

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του και γνωστή ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη, που παρά τα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα δεν δεχόταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και προσπαθούσε να επιστρέψει στο διαμέρισμα για να βρει τον άτυχο άνδρα.

Τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά προκλήθηκε από αερόθερμο που έπεσε και ήρθε σε επαφή με κλινοσκεπάσματα στο κρεβάτι του θύματος. Λόγω κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο ίδιος δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις φλόγες ή να απομακρυνθεί έγκαιρα και υπέστη εγκαύματα πριν καταλήξει.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Λειβαδάς

Από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος επιχειρηματίες του θεάτρου, ή θεατρικός παραγωγός όπως ο ίδιος προτιμούσε να τον χαρακτηρίζουν, από το 1958 ο ίδιος και η επιχείρησή του ανέβασαν εκατοντάδες παραστάσεις που καθόρισαν την εξέλιξή του τις επόμενες δεκαετίες.

spitilivadawΠαρουσίασε έργα συγγραφέων όπως οι Γρηγόρης Ξενόπουλος, Σπύρος Μελάς, Δημήτρης Ψαθάς, Αλέκος Σακελλάριος, Κώστας Πρετεντέρης, Λάκης Λαζόπουλος, Γιάννης Ξανθούλης.

Εφερε στις ελληνικές αίθουσες θεατρικούς σκηνοθέτες του Broadway και του West End όπως οι Gillian Gregory, Arlene Phillips και John Sharp. Συνεργάστηκε επίσης και σχεδόν με όλους τούς αξιόλογους Έλληνες σκηνοθέτες όπως Κώστα Μιχαλίδη, Σπύρο Ευαγγελάτο, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Σταμάτη Φασουλη, Γιώργο Κιμούλη, Αντώνη Kαλογρίδη.

Πρωταγωνιστές του υπήρξε η αφρόκρεμα των Ελλήνων ηθοποιών, με ονόματα όπως οι Λάμπρος Κωσταντάρας, Μίμης Φωτόπουλος, Θανάσης Βέγγος, Κώστας Βουτσάς, Σταμάτης Φασουλής, Λάκης Λαζόπουλος, Γιάννης Βούρος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και συνολικά περίπου 1.200 ονόματα.

Η μουσική των παραγωγών του “δώρισε” στην ελληνική μουσική έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μίμη Πλέσσα, Σταμάτη Σπανουδάκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.