Επιστρέφει στην Αθήνα το ποδηλατικό φεστιβάλ

bicycle_film_festival
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από 8 έως 11 Δεκεμβρίου

Το διεθνές Bicycle Film Festival, το δημοφιλές ποδηλατικό φεστιβάλ, επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Αθήνα,

στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του για το 2011, από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Θεσμοθετήθηκε πριν 11 χρόνια στη Νέα Υόρκη και τώρα πια ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο, με ταινίες και δράσεις της ποδηλατικής κουλτούρας. Στην Αθήνα διοργανώνεται με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Κεντρικός άξονας του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ποδηλάτου, είναι οι 53 μικρές και μεσαίες ταινίες που θα προβληθούν στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Ένα κινηματογραφικό ταξίδι από τις πίστες keirin της Ιαπωνίας μέχρι τις κορυφές των Άνδεων και από τους χωμάτινους δρόμους της Γκάνα στην Αφρική, μέχρι τους λόφους του Σαν Φρανσίσκο.

Περιλαμβάνει επίσης την εικαστική έκθεση «SPOKED! 2011», που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο « six d.o.g.s», εικόνες και αφηγήσεις με αφετηρία το ποδήλατο, τις ποδηλατικές πρακτικές, τις κοινωνικές σχέσεις που αναπτύσσονται γύρω από το ποδήλατο καθώς και την ιδιότητά του όχι μόνο ως μέσου μετακίνησης αλλά και ως πλατφόρμας κοινωνικής σκέψης. Συμμετέχουν οι φωτογράφοι Γιάννης Καλύβας, Ηλίας Μερτής, Βαγγέλης Παράβας και Ευθύμης Kosemud Σανίδης, ο εικαστικός και καθηγητής της ΑΣΚΤ Μάριος Σπηλιόπουλος, οι ομάδες Arbit City Group και GPO crew, οι street artists ICNOC και MOKA.

Το αθηναϊκό πρόγραμμα του Bicycle Film Festival, περιλαμβάνει βόλτα στην Αθήνα με ποδήλατα, επιδείξεις bmx, αγώνες και ποδηλατικό οικοτουρισμό με το Cycling4wine.

Πρόγραμμα

-Fast Friday / Το fixedgearathens.com παρουσιάζει τη νέα γρήγορη βόλτα της Αθήνας για fixed gear ποδήλατα αλλά όχι μόνο,

-ΒΜΧ + FGFS Fun Jam στο our park cu skate plaza / Εντυπωσιακά άλματα ΒΜΧ από την ομάδα της Red Bull και fixed gear freestyle από τους καλύτερους αναβάτες της πόλης.Συμμετέχει και ο Simon Gomok Andraca (Γαλλία) μέλος της ομάδας της Radio Bikes, προσκεκλημένος του Vicious Cycles Athens.

-ΜΤΒ FUN TRIALS ADVENTURE / Μια χωμάτινη διαδρομή στα πρώην Βασιλικά Κτήματα που συνδυάζει δασικούς και μονοπάτια με διασκεδαστικά παιχνίδια και δοκιμασίες τεχνικής (ισορροπία/trackstand, διάσχιση εμποδίων κλπ.). Με την υποστήριξη του Cyclist.gr.

-Cycling4wine / Μια ποδηλατική εκδρομή στο οινοποιείο Παπαγιαννάκου για μια ξενάγηση στο κτήμα, μια γεύση της πλούσιας οινικής ιστορίας των Μεσογείων και φυσικά των ίδιων των κρασιών τους.

-CYCLOCROSS / Eνας επίσημος αγώνας cyclocross από τον ποδηλατικό σύλλογο ΘΗΣΕΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.