«Άγονη Γραμμή» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

mouseio_kykladikis_technis_agoni_grammi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια υποβλητική έκθεση με ευφάνταστη σύνθεση και διάταξη πολύτιμων, αλλά και ταπεινών αντικειμένων και τίτλο «Άγονη Γραμμή» εγκαινιάζεται την Πέμπτη στις 8 το βράδυ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,

ανοίγοντας τον θεματικό κύκλο μιας σειράς αρχαιολογικών εκθέσεων από απομακρυσμένα νησιά της πατρίδας μας. 

Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου τετρακόσια αντικείμενα που προέρχονται από τα νησιά Καστελόριζο, Ρω, Σύμη, Χάλκη, Αλιμνιά, Τήλο, Πυργούσα και Νίσυρο. Μεταξύ των αντικειμένων της έκθεσης, την επιμέλεια της οποίας έχει ο διευθυντής του Μουσείου, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, περιλαμβάνονται αγάλματα, επιγραφές, νομίσματα, κοσμήματα, όπλα, εργαλεία, αγγεία, θρησκευτικά σκεύη, τοιχογραφίες, φορητές βυζαντινές εικόνες κ.α. Δημιουργήματα που καταδεικνύουν την κοινωνία των ανθρώπων, τις ασχολίες, τα ενδιαφέροντα, τις δοξασίες, τα ήθη και έθιμά τους.

Στην έκθεση καταγράφονται σε μικρά βίντεο – ντοκουμέντα και οι καθημερινές δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων αυτών περιοχών, όπως η λειψυδρία, η φαρμακευτική περίθαλψη, η συγκοινωνιακή
σύνδεση, κ.ά.

Την επιμέλεια των εκθέσεων έχει αναλάβει ο Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, σε συνεργασία με τον αρχαιολόγο και επιμελητή του Μουσείου, Γιώργο Τασούλα.

Η έκθεση «Άγονη Γραμμή» θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Κυριακή (εκτός Τρίτης)

Ξεναγήσεις για το κοινό κάθε Κυριακή στις 12.30

Ημέρα ελεύθερης εισόδου: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου από τις 10.00 – 20.00 και ξενάγηση στις 18.00

Διάρκεια έκθεσης έως 23 Απριλίου
Εισιτήριο 7 ευρώ,
Μειωμένο 3, 50 ευρώ,
Κάθε Δευτέρα είσοδος 3, 50 ευρώ,
Άτομα ηλικίας 19-26 είσοδος 2,50 ευρώ.
Ελεύθερη είσοδος παιδιά και νέοι έως 18 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες, αρχαιολόγοι, φοιτητές αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, ξεναγοί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.