Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

alkinoos_ioannides_maria_farantouri
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι δύο μουσικές βραδιές θα δοθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ δύο μέρες νωρίτερα ο Α. Ιωαννίδης θα δώσει ένα διήμερο σεμινάριο με τίτλο «Η λέξη και η νότα».

Το αφιέρωμα γίνεται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και γνώρισε τεράστια επιτυχία όπου και αν παρουσιάστηκε.

Με ένα απάνθισμα τραγουδιών που αγαπήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμη, η Μ. Φαραντούρη και ο Α. Ιωαννίδης θα φέρουν τη μαγεία και τη συγκίνηση στη σκηνή.

Το πρόγραμμα της συναυλίας τους -«ένας χαιρετισμός στον δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του», όπως σημειώνει η μεγάλη μας ερμηνεύτρια- περιλαμβάνει κομμάτια από περίφημους Κύκλους τραγουδιών των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου.

Στο αφιέρωμα στον Ν. Γκάτσο συμμετέχει επίσης ένα μουσικό σύνολο, στο οποίο συμμετέχουν οι έξι μουσικοί, ενώ ο σχεδιασμός των φωτισμών είναι της Μ. Βενετάκη και τις ενορχηστρώσεις έχουν κάνει ο Ν. Πλατύραχος, η Ιρ. Βαλεντίνοβα-Καρπούχινα και ο Α. Ιωαννίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.