Το Bollywood στην Αθήνα

bollywood_stin_athena
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Το Βollywood στην Ελλάδα για μια και μοναδική εμφάνιση. Στις 23 Ιανουαρίου στο Badminton

το αθηναϊκό κοινό θα δει την παράσταση “Bollywood Show» εμπνευσμένη από τη Μέκκα του Ινδικού Κινηματογράφου. Μια παράσταση γεμάτη λάμψη και υπερβολή, με ιστορίες αγάπης, όνειρα και ρομαντισμό, όλα σε μια παράσταση γεμάτη χορό και μουσικές. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότερες χορεύτριες να προέρχονται από τα καλλιστεία.

Η ιδέα της δημιουργίας του σώου στα πρότυπα των ταινιών Bollywood βγήκε από την γνωστή οικογένεια – δυναστεία της βιομηχανίας του Bollywood, τους Merchants γι’ αυτό και το πρώτο και το πιο γνωστό σοου – μια υπερπαραγωγή, έχει ονομαστεί « Merchants of Bollywood».

Το “Bollywood Show ” προσφέρει στους θεατές μια φυγή από την πραγματικότητα, που τους ταξιδεύει στην ψυχή της ινδικής κουλτούρας.

Με τα πιο όμορφα τραγούδια του ινδικού σινεμά, και μέσα από μια έκρηξη χρωμάτων και φωτός, το “Bollywoood show” προσφέρει ένα καταπληκτικό θέαμα μοντέρνων και παραδοσιακών χορών, με τους χορευτές να αλλάζουν συνεχώς τα κοστούμια τα όποια είναι πάνω από 100 , και προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ινδίας. Οι χορευτές και χορεύτριες, είτε μεμονωμένα είτε σε ζευγάρια ή ομαδικά, αλλάζοντας κάθε φορά χορογραφία, ξεδιπλώνουν, μέσα από υπέροχες σκηνές, αποκαλύπτοντας μια Ινδία μοντέρνα και συνάμα παραδοσιακή.

Κεντρικές ηρωίδες του θεάματος η Πρίγια μια νεαρή γυναίκα από την Κεράλα που ενσαρκώνει την παράδοση και την αθωώτητα και η Μάγια από το Κασμίρ ένα πρόσχαρο μοντέρνο πλάσμα. Οι δυο τους είναι φίλες πολλά χρόνια. Στην ιστορία εμφανίζεται ο Ραούλ. Ένας νεαρός άντρας εξωστρεφής και σπόρτσμαν από το Πουτζάμ μια πολύ πλούσια επαρχία. Η Μάγια τον ερωτεύεται από την πρώτη ματιά και το εκμυστηρεύεται στην Πρίγια. Όμως τα συναισθήματα του νεαρού άντρα στρέφονται στην ντροπαλή Πρίγια. Ο έρωτας κεραυνοβόλος.

Η σκηνοθεσία και καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Γάλλο-Ινδού σκηνοθέτη, Mohan Delamourd.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.