Άσχημες ώρες για τον Θέμη Μάνεση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Τα πιο θλιβερά Χριστούγεννα της ζωής του πέρασε φέτος ο πολύ καλός ηθοποιός μας Θέμης Μάνεσης .Η απώλεια του μεγαλύτερου αδελφού του τον έχει συνταράξει και η θλίψη τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα .

Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του και της ψυχής του αποχαιρέτισε τις ημέρες των Χριστουγέννων ο Θέμης Μάνεσης. Έτσι ξαφνικά έμαθε , ότι ο αδελφός του «ταξίδεψε» χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Η καρδιά του τον πρόδωσε. Ο ηθοποιός είχε πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον αδελφό του που κάνει τον πόνο του ακόμα πιο δυνατό.

Ο ίδιος ένας άνθρωπος λαϊκός, όπως αυτόν που υποδύεται στους ρόλους του , δούλεψε σκληρά για τον επιούσιο. Μάλιστα, για μεγάλο διάστημα έκανε το ταξιτζή στη Νέα Υόρκη.

Η ζωή του όπως των περισσοτέρων ανθρώπων . Ποτέ δεν παινεύτηκε για τη δημοφιλία του. Η γυναίκα  του, ο γιος του και τα αδέλφια του είναι αυτά που του έδινε νόημα στην καθημερινότητά του. Και τώρα ένα κρίκος τη αλυσίδας έσπασε.

Ο Θέμης Μάνεσης έχει συνταξιοδοτηθεί  κι είναι κάπως αποστασιοποιημένος από  το χώρο που με τόσο πάθος υπηρέτησε. 

«Δεν ξέρω αν έγινα ηθοποιός , αλλά αυτό που κάνω το γουστάρω» είχε πει σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του.

Από τους πιο καλούς κωμικούς της γενιάς του ο Θέμης Μάνεσης στην πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση  βρέθηκε στα παλτό κοντά στον Θανάση Βέγγο και στην ταινία   του Θόδωρου Μαραγκού «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι». Από αυτή τη συνεργασία του έμεινε 

«Το ήθος του μεγάλου Βέγγου και το ταλέντο του».

Η απουσία του Θέμη Μάνεση από τη σκηνή από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο είναι έντονη. Οι ερμηνείες του έμειναν γιατί δεν εξασκούσε την ηθοποιία επαγγελματικά. «Αυτή η δουλειά είναι για μένα φλερτ» είχε δηλώσει με το χέρι στην καρδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.