«ΣΧΕΔΙΕΣ» η νέα η ποιητική συλλογή του Γιώργου Δουατζή

book
Facebook
Twitter
LinkedIn

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΑΠΟΝ, η νέα ποιητική συλλογή  του Γιώργου Δουατζή.  Εβδομήντα ένα ποιήματα, εβδομήντα μία καταγραφές ζωής, που  αγγίζουν κάθε αναγνώστη. Η κατάθεση μιας γνωστής ποιητικής φωνής που ευαισθητοποιεί, αφυπνίζει, προκαλεί.

Για τις «Σχεδίες» μεταξύ άλλων είπαν: 

Κώστας Γεωργουσόπουλος 

Προσωπική κατάθεση στα μεγάλα προβλήματα του καιρού.  Ο Γιώργος Δουατζής είναι ο ποιητής της δημόσιας αγωνίας. Στις «Σχεδίες», έχει ακουμπήσει ακριβώς σε αυτήν τη σχεδία του βίου. Και είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό, είναι η σχεδία του βίου, που είναι σχέδιο και ταυτοχρόνως ένας τρόπος να διασωθούμε, ένα σωσίβιο ζωής. Με τέτοια σωσίβια μας εφοδιάζει σήμερα ο Δουατζής.

Απόστολος Μπενάτσης 

οι «Σχεδίες» του Γιώργου Δουατζή αποτελούν κορύφωση της ποιητικής του δημιουργίας. πολυεπίπεδο έργο στο οποίο κυριαρχεί ένας λόγος αποκαλυπτικός και ταυτόχρονα απελευθερωτικός. ο ποιητής ξέρει να μετασχηματίζει τη σκληρότητα της εποχής μας σε λογοτεχνική πραγματικότητα. Μας προσφέρει το μέσο για να μεταβούμε στο θαυμαστό κόσμο της ποίησης, η οποία ενέχει το στοιχείο της ανατροπής και της ανασύνθεσης και όλα αυτά με τα μάτια ενός αιώνιου έφηβου που ερωτεύεται, επαναστατεί και οραματίζεται συγχρόνως. 

Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης 

Ποιήματα τα οποία μας λείπουν σήμερα και θα μπορούσε να διαβάζονται  δυνατά στους δρόμους. οι «Σχεδίες» διέπονται από ένα λόγο λιτό, ένα λιτό λυρισμό. ο ρεαλισμός είναι ένα βασικό στοιχείο, αλλά υπάρχει και μία  υπονόμευσή του από έναν περίεργο και πλάγιο υπερρεαλισμό, κάτι που  δουλεύει ο Γιώργος Δουατζής με λεπτότητα και το κάνει σαν ένα κέντημα. Ασκεί την ποίηση με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σε αντίθεση με την σχεδόν συνωμοτική προσπάθεια πολλών ποιητών να γράφουν ο ένας για τον άλλον και να διαβάζουν ο ένας τον άλλον…

 Σχήμα: 12,2×22,2 εκ. Σελίδες: 96

Βιβλιοδεσία: χαρτόδετο

ISBN: 978-960-6878-54-1

Γλώσσα: ελληνική

Τιμή: 12,00€ + ΦΠΑ (6,5%) = 12,78€⋹

douatzis1ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΑΤΖΗΣ

Βιογραφία 

Ο Γιώργος Δουατζής γεννήθηκε Δεκέμβριο του 1948 στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομία στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή της Θεσσαλονίκης και κοινωνιολογία  στο 8ο Πανεπιστήμιο στο Παρίσι.

Δημοσιογραφεί από το 1974. Εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ως ρεπόρτερ, αρθρογράφος, πολιτικός αναλυτής, διευθυντής.

Γράφει συστηματικά από την εφηβεία του. 

Πρώτη του λογοτεχνική εμφάνιση το 1971, στην «Ποιητική Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Γενιάς» των εκδόσεων Άγκυρα. Δεύτερη, η παράσταση χοροδράματος βασισμένη στο ποίημα του “Αντικρουόμενα σύμβολα και πορεία στο φως”  τον Μάϊο 1973,  σε μουσική Γιώργου Τσαγκάρη και χορογραφία Έλλης Παρασκευά.

Εργογραφία

1.  Γραφτά – 1976, Ποίηση 

2.  Τοπική Αυτοδιοίκηση – 1986, Δοκίμιο – Εξάντας

3.  Τα Μικρά – 1996, Ποίηση – Κάκτος

4.  Απάνθισμα Τάσου Λειβαδίτη – 1997, Ανθολόγηση – Κέδρος

5.  Προς Δέκα Επιστολή – 2001, Ποίηση – Μιλήτος

6.  Προς Δέκα Επιστολή – Τα Ανεπίδοτα – 2003, Ποίηση – Εξάντας

7.  Σπονδές – 2004, Ποίηση – Εξάντας

8.  Τα Μικρά β’ – 2004, Ποίηση – Εξάντας

9.  Τα κόκκινα παπούτσια – 2004, Ποίηση – Εξάντας

10. Το Κουμπί – 2004, Θεατρικό – Εξάντας

11. Μη φεύγετε κύριε Ευχέτη – 2008, Μυθιστόρημα – Λιβάνης

12. Περί Δημοσιογραφίας – 2010, Δοκίμιο – Πεδίο

13. Φωτοποιήματα – 2010, Ποίηση, Φωτογραφία – Καπόν

14. Πατρίδα των καιρών – 2010, Ποίηση – Καπόν

 

Συλλογικά

1. Περί Σχεδίου ο Λόγος – 2006 – Κάκτος

2. Συνομιλία με το Νυχτερινό Επισκέπτη (επιμέλεια) – 2008 – Κέδρος

 Έχει εκθέσει φωτογραφίες του στις γκαλερί της Αθήνας «Εικαστικός Κύκλος» (συλλογική) το 2007 και «Αγκάθι» (ατομική)  το 2008.

douat

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.