Νέα Κυκλοφορία: Σούλης Λιάκος «Με δυο πούπουλα στην πλάτη»

Facebook
Twitter
LinkedIn

H Ζεύξις Music παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική δουλειά του Σούλη Λιάκου με τίτλο «Με δυό πούπουλα στην πλάτη». 

Μετά την έντονη εντύπωση που άφησε ο Σούλης Λιάκος πριν 4 χρόνια με τον δίσκο «Το μέσα μου βουνό» επανέρχεται στα δισκογραφικά δρώμενα με ένα CD με 13 τραγούδια το οποίο υπάρχει μέσα σε ένα βιβλίο με 9 διηγήματα. 

Ο Σούλης Λιάκος γεννήθηκε και ζει μόνιμα στη Βέροια. Συνοδοιπόρος και παιδικός φίλος του Νίκου Ζιώγαλα, δεν εγκατέλειψε ποτέ την Βέροια όπου ζει και δημιουργεί. Σπούδασε κλασσική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά στην Ελλάδα και φαρμακευτική στην Ιταλία. 

Η τέταρτη εκφραστική κατάθεση του Σούλη συντίθεται από δεκατρία νέα τραγούδια και εννέα διηγήματα που αποκαλύπτουν τις κρυφές αιτίες και τις ανάγκες που τα δημιούργησαν. Eίναι τα συναισθήματα όπως τα εκφράζει ένα παιδί αλλά τα καταγράφει ένας μεγάλος. Φωτίζονται στιγμές ενός παρελθόντος χρόνου, σκληρού, τρυφερού και απροσδιόριστου, η μαρτυρία μπερδεύεται με την 

μυθοπλασία και η απόσταση του χρόνου, η επιστροφή στα παιδικά συναισθήματα, δημιουργεί τον αρχετυπικό χρόνο: η μετάβαση σε αυτόν ισοδυναμεί με την επιστροφή μας σε μια κοινή «συναισθηματική πατρίδα». 


{youtube}spE08XX5qAk{/youtube}


Τα διηγήματα συμπληρώνουν και απογειώνουν την μουσική ποιητική διάσταση των τραγουδιών. Τα τραγούδια είναι πέραν των όποιων «αγοραίων» συμβάσεων και ξεχειλίζουν από αυθεντικότητα, πρωτοτυπία και φαντασία: τραγούδια δραματικά, ερωτικά αλλά και σκωπτικά με υπερρεαλιστικές πτυχές. 

Στην τολμηρή εκφραστική προσπάθεια ο Σούλης Λιάκος βρήκε εξαιρετικούς συμμάχους την Γλυκερία και τον Βασίλη Λέκκα αλλά και την ωριμότατη νέα φωνή της Αλεξίας Χρυσομάλλη. Την ενορχήστρωση έκανε ο συνθέτης με την βοήθεια του Διαμαντή Καραγιαννακίδη και την επιμέλεια του δίσκου έκανε ο Άγγελος Σφακιανάκης.

Η καλλιτεχνική πορεία του Σούλη Λιάκου τον καθιέρωσε και του έδωσε εξέχουσα θέση στην Ελληνική μουσική σκηνή, ως τον τραγουδοποιό που η έκφραση του καταγράφεται μέσα από τα μουσικά έργα του, με ένα τρόπο τολμηρό και ιδιαίτερο, για όσους τον γνωρίζουν, αλλά και όσους θα τον γνωρίσουν μέσα από την καινούργια δισκογραφική δουλειά του.

Το βιβλίο – CD διανέμεται σε φυσική μορφή απο την SOUND FORGE σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη ενώ θα είναι διαθέσιμο ως download στα μεγάλα διαδικτυακά δισκοπωλεία.

 396120_2547974067270_1491368200_32058704_1869200250_nΒΙΟΓΡΑΦΙΚO
Σαν έφηβος πέρασα από τα κλασικά στάδια μαθητείας της μουσικής: άκουσμα τραγουδιών από το ραδιόφωνο, αποστήθιση απομνημόνευση, και παίξιμο  στην κιθάρα τα σουξεδάκια της εποχής. Κατόπιν σπουδές και πτυχίο κλασικής κιθάρας με τον Κ. Κωτσιώλη, και ανώτερα θεωρητικά. Κατά καιρούς έγραφα μουσικές και τραγούδια για διάφορες θεατρικές σκηνές, κυρίως ερασιτεχνικές και μία φορά για το ΔΗΠΕΘΕ της Βέροιας. Ο θεός μου έδωσε το ταλέντο να γράψω αρκετά τραγούδια  για έργα που δεν παίχτηκαν ποτέ! Έχω αυτή την κλίση, έχω όμως και την χαρά αυτές οι δουλειές  που κυκλοφόρησαν δισκογραφικά να με γεμίζουν τόσο, ώστε να θεωρώ ότι αντιπροσωπεύουν επάξια τις μουσικές και στιχουργικές « ανησυχίες », που είχα κατά περιόδους στην ζωή μου μέχρι σήμερα, λίγο πριν βρει το δρόμο της η καινούργια δισκογραφική δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

«ιστορίες του Μεντούκα»  1996 Μουσικό παραμύθι με τον Ηλία Λογοθέτη (ιδιωτική παραγωγή)

« Την μπέρτα μου ανεμίζω» 1999. με τον Νίκο Ζιώγαλα, Μαρία Φωτίου, Φ. Σιμόπουλο (ΕΡΩΣ)

 «Το μέσα μου βουνό» Με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.(2004Ε-TERRA,2008 LYRA)

 

«Με δυο πούπουλα στην πλάτη» 2011( υπό έκδοση με βιβλίο) τραγούδι: Γλυκερία, Βασίλης Λέκκας, Αλεξία Χρυσομάλη.

Συνεργασία επίσης σε δίσκους του Ν.Ζιώγαλα, της Α. Μουτσάτσου, του Μ. Φάμελου, και της Ε. Τσαλιγοπούλου

                      

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.