Το «Hugo» του Σκορσέζε συναντά τον Φοίβο Δεληβοριά στο gazARTE

hugo_martin_scorsese
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΤΟ GAZARTE ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΣΙΝΕΜΑ»

Το «Hugo» του Σκορσέζε συναντά τον Φοίβο Δεληβοριά και τις βωβές ταινίες του Μελιές

Τον Μάρτιν Σκορσέζε τον γνωρίζουμε ως σκηνοθέτη-λάτρη της Νέας Υόρκης, αλλά και μανιώδη καταγραφέα του υποκόσμου της. Ο ίδιος είναι και μέγας σινεφίλ. Γι’ αυτό και όταν ο Σκορσέζε διάβασε το μυθιστόρημα του Μπράιαν Σέλζνικ «The Invention of Hugo Cabret» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο «Η Εφεύρεση του Ουγκό Καμπρέ»), μία περιπέτεια που εκτυλίσσεται στο Παρίσι των αρχών του αιώνα με πρωταγωνιστές δύο πιτσιρίκια και τον Ζορζ Μελιές, τον μεγαλύτερο μάγο στην ιστορία του σινεμά, αποφάσισε να το διασκευάσει σε ταινία.

Το «Hugo», λοιπόν, υποψήφιο φέτος για 11 Οσκαρ με ημερομηνία «άφιξης» στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Φεβρουαρίου, θα πρωταγωνιστήσει στην εκδήλωση που παρουσιάζει το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και η εταιρεία διανομής UIP «Hugo: Από τον Μελιές στον Σκορσέζε – με τον Φοίβο Δεληβοριά», στο gazARTE την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Σαν άλλος μάγος ο Σκορσέζε χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την τεχνολογία 3D, αφήνει στην άκρη τον γκρίζο ορίζοντα του Μανχάταν και μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο φαντασμαγορίας και χρωμάτων, δείχνοντας το σινεμά… αλλιώς!

Το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και η εταιρεία διανομής UIP παρουσιάζουν την εκδήλωση «Από τον Μελιές στον Σκορσέζε-με τον Φοίβο Δεληβοριά»

Γιορτάζοντας αυτήν τη συγκυρία, η εκδήλωση μας προσκαλεί στον κόσμο του «Hugo» με ξεναγό τον Φοίβο Δεληβοριά, που συνθέτει για πρώτη φορά στην καριέρα του κινηματογραφική μουσική, για να ντύσει μερικές από τις πιο διάσημες βωβές ταινίες του Ζορζ Μελιές.

Εκτός από τις ταινίες του Μελιές, στο gazARTE θα προβληθούν και αποκλειστικά κλιπ από τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας «Hugo».

Δωρεάν είσοδος
Η εκδήλωση ξεκινάει στις 9.30 μ.μ. Η είσοδος και ένα ποτήρι κρασί είναι δωρεάν, ενώ θα ακολουθήσει dj set.

Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.