“Ρέκβιεμ για τρείς φωνές και κοντραμπάσο” στο θέατρο «ΚΕΛΥΦΟΣ»

requiem_gia_treis_fones_thatro_kelyfos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το έργο του Γιώργου Κώνστα “Ρέκβιεμ για τρείς φωνές και κοντραμπάσο” θα παίζεται στο Θέατρο «ΚΕΛΥΦΟΣ»  από Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ένα έργο κωμικό και τραγικό μαζί πάνω στο θέμα των άστεγων της Αθήνας, όχι όμως τόσο των μεταναστών, αλλά των ίδιων των ελλήνων.

Δύο άνδρες και μια γυναίκα που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη άνεργοι κι άστεγοι, “κατοικούν” σ΄ένα παγκάκι στου Φιλοπάππου με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη.

Τα πάθη τους, η φιλία τους, η τρέλλα τους, οι άγραφοι νόμοι τους ξετυλίγονται στη διάρκεια μιας νύχτας, όταν μαθαίνουν τον τραγικό θάνατο του τέταρτου της παρέας.

Σημείωμα του συγγραφέα και σκηνοθέτη του έργου Γιώργου Κώνστα:

Οι εφημερίδες επεσήμαναν το γεγονός όταν πια είχε γίνει καθημερινότητα στους δρόμους της Αθήνας.

Στην αρχή πιάσανε τους λόφους, μετά τα πάρκα, επεκτάθηκαν στις πλατείες, τώρα τους βρίσκεις παντού.

Ποιοί είναι αυτοί που κουβαλάνε μέσα σε σακούλες τα υπάρχοντά τους, που κοιμούνται στα παγκάκια, που περιμένουν στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό;

Ποιοί είναι αυτοί που από τη μια στιγμή στην άλλη , χάσανε το σπίτι τους, τη δουλειά τους, την οικογένειά τους και τριγυρίζουν στους δρόμους της Αθήνας μ΄ένα καροτσάκι ψάχνοντας στα σκουπίδια;

Τους έβλεπα κι αναρωτιόμουνα.

Ποιοί είναι ,ποιοί ήταν και πως έφτασαν σ΄αυτό το σημείο, άνεργοι, άστεγοι, απελπισμένοι, όμως με μια τεράστια θέληση για επιβίωση.

Οι ήρωες του έργου, ο Χρίστος, η Ολγα και ο Πέτρος , είναι τρεις νεόπτωχοι που ζουν σ΄ένα παγκάκι κάπου στο λόφο του Φιλοπάππου.

Συζητάνε τα καθημερινά τους προβλήματα περιμένοντας τον τέταρτο της παρέας, τον Περικλή που έχει πάει στην Κέρκυρα να διεκδικήσει τη χαμένη περιουσία του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.