Κινηματογραφικά Νέα από την Κωστούλα Τωμαδάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο Άδικο Κόσμο μας, ο Θεός της Σφαγής θα αναστατώσει τους `καθώς πρέπει “ γονείς ενώ τα  Muppets προβάρουν τα καινούργια τραγούδια.

Στον ΑΔΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ,ο Φίλιππος Τσίτος καταγράφει τον κωμικοτραγικό μας κόσμο και ο Αντώνης Καφετζόπουλος υποστηρίζει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς.

Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ, δίνει την ευκαιρία στον  Ρομάν Πολάνσκι να υπογράψει άλλο ένα προκλητικό φιλμ με αφορμή ένα παιδικό καυγά και τις συνέπειες του στη ζωή δυο οικογενειών.

Το ΧΡΟΝΙΚΟ παρακολουθεί τη ζωή συνηθισμένων ανθρώπων που αποκτούν υπερφυσικές δυνάμεις. Μοντέρνα κινηματογράφηση και χιούμορ.  

THE MUPPETS ,  επιτέλους ο πιο διάσημος θίασος του κόσμου με τα  αγαπημένα τραγούδια αλλά και ολοκαίνουργα και κυρίως το ίδιο τρελό κέφι και την αγάπη για τη ζωή.  

Ένα αληθινό δώρο στους χαρμάνηδες της νοσταλγίας.

Άδικος κόσμος

του Φίλιππου Τσίτου

με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζήμου

{youtube}n4GBYOYhLf4{/youtube}


η ιστορία:Ο Σωτήρης είναι προανακριτής της Αστυνομίας. Μια μέρα αποφασίζει να γίνει δίκαιος. Θα αθωώνει όλους αυτούς που έπεσαν στο έγκλημα επειδή δεν είχαν `στον ήλιο μοίρα`. Στην προσπάθεια του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει από λάθος έναν άνθρωπο. Η Δώρα είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα. Η Δώρα είναι ο άνθρωπος του οποίου τη βοήθεια χρειάζεται ο Σωτήρης. Και ενώ δεν της περισσεύει η συμπόνια, ο Σωτήρης την νιώθει σαν το μοναδικό του σύμμαχο.

Η `άδικη` Δώρα θα σώσει τον `δίκαιο` Σωτήρη; Και ο έρωτας;

Τι κάνουμε τώρα με τον έρωτα;

Η άποψη μας:Με διεθνή βραβεία στις αποσκευές της η νέα ταινία του Φίλιππου Τσίτου μιλάει όπως και στην προηγούμενη ταινία του “Ακαδημία Πλάτωνος“  για ήρωες που ζουν μια ανυπόφορη ζωή και ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Ο Σωτήρης και η Δώρα είναι δυο ήρωες που αναζητούν την ευτυχία σε λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Η σχέση των δυο ηρώων, η αμοιβαία ανάγκη τους είναι αυτά στα οποία επικεντρώνεται  ο Τσίτος, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ωριμότητα και επιβεβαιώνοντας το ταλέντο του. Ο σκηνοθέτης στηρίζει όλο του το στοίχημα στου δυο σπουδαίους πρωταγωνιστές του: την υποκριτική άνεση του Αντώνη Καφετζόπουλου και την αμεσότητα της Θεοδώρας Τζήμου.

γκρο πλαν:στα εξαιρετικής αισθητικής στυλιζαρισμένα πλάνα.

Ο Θεός της σφαγής

του Ρομάν Πολάνσκι

με τους Τζόντι Φόστερ, Κέιτ Γουίνσελτ

{youtube}0Ggo8yVG94I{/youtube}

η ιστορία:Ένας καυγάς ανάμεσα σε δυο παιδιά περίπου έντεκα χρονών, σε μια συνοικιακή παιδική χαρά. Πρησμένα χείλη, σπασμένα δόντια…οι γονείς του `θύματος` καλούν τους γονείς του `θύτη“ στο σπίτι τους, για να τα βρουν. Τα ευγενικά πειράγματα δίνουν τη θέση τους σε κοφτερά υπονοούμενα, καθώς έρχονται στην επιφάνεια οι γελοίες αντιφάσεις και οι τραγελαφικές προκαταλήψεις των τεσσάρων γονιών. Κανένας από αυτούς δεν θα μπορέσει να ξεφύγει.

η άποψη μας:Το θεατρικό έργο της Γιασμίνα Ρεζά μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο μεγαλοφυής Ρομάν Πολάνσκι σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας έτσι την αίσθηση της εγγύτητας αλλά και της ανεξέλεγκτης έντασης που ξεφεύγει από τους χαρακτήρες για να αποκαλύψει τα εύθραυστα όρια της καλοβαλμένης οικογένειας. Η δράση εκτυλίσσεται σε ενενήντα λεπτά και στη μοναδική σκηνή, οι τέσσερις ηθοποιοί ενσαρκώνουν μοναδικά τους διαφορετικούς χαρακτήρες και τον τρόπο που ο ένας επηρεάζει τη ζωή του άλλου. Το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει στον Πολάνσκι είναι το τολμηρό χιούμορ του και ο δικός του τρόπος να αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Με την Κέιτ Γουίνσλετ στο ρόλο της πολυάσχολης μεσίτριας

και την Τζόντι Φόστερ στο ρόλο της επαναστάτριας δίνει στους χαρακτήρες κάτι από την εξωκινηματογραφική τους διάσταση, προσφέροντας ερμηνείες με θλίψη και ουσία.

γκρο πλαν: στην επιδεικτική υπόγεια ειρωνεία του Πολάνσκι. .   

The Muppets

του Τζέιμς Μπόμπιν

με τους Έμιλι Μπλαντ, Τζο Κρασίνσκι

{youtube}kVkla1N9tpQ{/youtube}


η ιστορία:O Γουόλτερ, ο μεγαλύτερος fan των Muppets στον κόσμο, και οι καλοί του φίλοι Γκάρι και Μαίρη, βρίσκονται για διακοπές στο Λος Άντζελες, όταν πληροφορούνται πως ο πετρελαιάς Τεξ Ρίτσμαν σκοπεύει να κατεδαφίσει το περίφημο Muppet Theater, με σκοπό να στήσει στη θέση του μια πετρελαιοπηγή. Πανικόβλητοι οι τρεις φίλοι βρίσκουν τον Κέρμιτ και όλοι μαζί αποφασίζουν να αναζητήσουν τους πρώην φίλους και συνεργάτες τους, προκειμένου να διοργανώσουν με τη βοήθειά τους τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό μαραθώνιο στην ιστορία των Muppets, με σκοπό να συγκεντρώσουν τα $10 εκατομμύρια που απαιτούνται, για να παραμείνει το θέατρο στη θέση του. Ωστόσο, ο Τεξ δεν σκοπεύει να καταθέσει έτσι εύκολα τα όπλα, καθότι ουδέποτε χώνεψε τα `άνοστα“ αστεία των Muppets…

η άποψη μας:To πιο αγαπημένο αμφίβιο του πλανήτη , ο Κέρμιτ , ο βάτραχος, παρέα με την απολαυστική γουρουνίτσα επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη για να κατακτήσουν μικρούς και μεγάλους.

Με χορό, τραγούδι και ατέλειωτο κέφι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι τα να είσαι διαφορετικός μπορεί να είναι και προνόμιο. Ο πιο ανατρεπτικός θίασος στον κόσμο που έχει βάλει στο τραπέζι αξίες όπως η φιλία και η αλληλεγγύη, επανασυνδέεται με ύψιστη αποστολή: να σώσει το ιστορικό θέατρο Muppet Theater από τον κακό Τεξ Ρίτσμαν.

Οι παλιές καλές μέρες επιστρέφουν για τα χαριτωμένα Muppets και τα εκατομμύρια φίλους ανά τον κόσμο. Το γνωστό ανατρεπτικό χιούμορ, η νοσταλγική μαγεία των τραγουδιών και κυρίως τα άδολα συναισθήματα σε παρασύρουν στο δικό τους γοητευτικό κόσμο.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η επιτυχία του διαδικτυακού βίντεο με τα Muppets να διασκευάζουν με το γνωστό τους ύφος  το “Bohemian Rhapsody“ των Queen.

γκρο πλαν:στις καμέο εμφανίσεις: Άνιμαλ,ο βετεράνος ντράμερ των Dr,Teeth’s Electric Mayhern Band.

Η επανεκτέλεση του “Smells Like Teen Spirit “ των Nirvana.  

Το χρονικό

του Τζος Τρανκ

με τους Μάικλ Τζόρνταν, Μάικλ Κέλι


Η ιστορία: τρεις φίλοι και συμμαθητές του γυμνασίου κάνουν μια απίστευτη ανακάλυψη που θα τους οδηγήσει να αναπτύξουν υπερφυσικές δυνάμεις. Καθώς μαθαίνουν σταδιακά να ελέγχουν τις καινούργιες τους ικανότητες οι ζωές τους αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, και οι ίδιοι να κυριεύονται από την σκοτεινή πλευρά του εαυτού τους.

Η άποψη μας :ο Τζος Τρανκ γύρισε την πρώτη του ταινία μόνο με την κάμερα του κινητού του και είχε τέτοια επιτυχία που έκλεισε συμβόλαιο με την Spike TV. Στο Chronicle ,βασισμένο σε μια δική του πρωτότυπη ιδέα, παρακολουθεί τις περιπέτειες τριών νεαρών που αποκτούν υπερφυσικές ιδιότητες. Το βιτριολικό χιούμορ, οι ξεκαρδιστικοί διάλογοι και η φρεσκάδα των νεαρών ηθοποιών είναι τα δυνατά σημεία της ταινίας.

γκρο πλαν:στην εμπνευσμένη κινηματογράφηση.

     

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.