Βιβλίο: Γεωργία Συλλαίου «Στο Ακρωτήρι»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι Εκδόσεις Οδός Πανός και το Black Duck παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο της Γεωργίας Συλλαίου, με τίτλο «Στο Ακρωτήρι», την Τρίτη 13 Μαρτίου,  στις 7.30 μ.μ.,  στο Black Duck (Χρ. Λαδά 9α).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Χρονάς  και Κωνσταντίνος Μπούρας

Διαβάζει η Στέλλα Αντύπα.

Την ίδια βραδιά η Γεωργία Συλλαίου θα μιλήσει για το βιβλίο της και θα τραγουδήσει συνοδευόμενη από τον πιανίστα Θοδωρής Οικονόμου.

 Η Γεωργία Συλλαίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. 

Είναι μουσικός και τραγουδίστρια. Έχουν εκδοθεί δέκα προσωπικά της cd, εκ των οποίων τα δύο στη Μεγάλη Βρετανία. 

Η συλλογή αφηγημάτων «Στο Ακρωτήρι» είναι το πρώτο της βιβλίο. Κάποια από αυτά τα κείμενα  έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά  και στην  «Βιβλιοθήκη»  της «Ελευθεροτυπίας».

 

«Στο Ακρωτήρι, η Νίνα, βιώνει την προσωπική της απώλεια όλων των αγαπημένων πλασμάτων της φαντασίας της και της πραγματικότητας. Η Νίνα υπάρχει σε κάθε χαρακτήρα του βιβλίου, γυναικείο, ανδρικό και σκυλίσιο. Είναι μια γυναίκα που φεύγει συνεχώς, τραυματίζεται, αυτοσαρκάζεται, ερωτεύεται, σκοτώνει. Χάνεται στις αφιλόξενες πόλεις, χάνει τη δουλειά της, τα όνειρά της, τους εραστές της, τις άμυνές της. Η Νίνα είναι το σκυλί που δεν μπορεί ποτέ πια να βρει το δρόμο της επιστροφής, γιατί η βροχή έσβησε τα χνάρια που την οδηγούσαν στην αφετηρία. Τελικώς χάνει και την ίδια την αφετηρία. Το απολαμβάνει. Υπάρχει και δεν υπάρχει, ταυτίζεται με την απώλεια, και οδηγεί με χάρη τον εαυτό της σε ένα επώδυνο όσο και λυτρωτικό τέλος».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.