Κυριακάτικα πρωινά στον Παρνασσό με την Καμεράτα… 18 Μαρτίου – 1η Απριλίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την Καμεράτα – Ορχήστρα των φίλων της Μουσικής-  Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις 18 Μαρτίου όπως και την 1η Απριλίου 2012, στις 12:30, στην αίθουσα Συναυλιών Φιλολογικού συλλόγου, Πλατεία Αγίου Γεωργίου  «Παρνασσός».

Το πρόγραμμα θα αποτελείται από το πρώτο μέρος του σονέτου που έγραψε ο Vivaldi προλογίζοντας το “Καλοκαίρι” από τις “Τέσσερις εποχές”, υποδεικνύοντας τις εικόνες που απέδωσε με νότες. Το “Καλοκαίρι” από τις τέσσερις περίφημες εποχές, έργο σήμα κατατεθέν του συνθέτη και μιας ολόκληρης εποχής, τη συμφωνία σε σι ελάσσονα του ιδίου, το Κοντσέρτο Νο 3 και το “Διπλό Κοντσέρτο” για βιολί του Bach, ο οποίος υπήρξε και μεγάλος θαυμαστής του Vivaldi, αλλά και την άρια «Είμαι σύζυγος περιφρονημένη» (“Sposa son disprezzata”) της Irene από την όπερα του Vivaldi “Bajazet”, 

Η συναυλία είναι η δεύτερη του νέου κύκλου συναυλιών με τίτλο VIVALDI + (plus), που είναι αφιερωμένος σε έναν από τους σημαντικότερους και πιο αγαπημένους συνθέτες του Μπαρόκ και τους συγχρόνους του, και διοργανώνεται από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Καμεράρα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (Μέγας Χορηγός: Ίδρυμα Ωνάση). 

Σολίστ: Κωνσταντίνος Παλιατσάρας – τενόρος

Manuel Hofer – βιόλα

Παναγιώτης Καίσαρης & Γιάννης Μωραίτης – τρομπέτα. 

Η συναυλία διοργανώνεται από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (Μέγας Χορηγός: Ίδρυμα Ωνάση).

 Γενική εισοδος 10€, φοιτητικό 5€, διακεκριμένη ζώνη 15€. ”ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ” Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8 Αθήνα. Τηλ: 2103221917, 2103225310 ***

Στον ζεστό ήλιο του καλοκαιριού άνθρωποι, ζώα και φυτά χαλαρώνουν και γέρνουν να τη η φωνή του κούκου το τραγούδι της τρυγόνας και του σπίνου! Φυσά ένα απαλό αεράκι μα ξάφνου σηκώνεται βοριάς κι ο βοσκός φοβάται την καταιγίδα που πλησιάζει. 

Ακολουθούν οι επόμενες συναυλίες του κύκλου: 

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, ώρα: 12:30 

Έργα των A. Vivaldi, Chr. W. Gluck, A. Scarlatti, G. Fr. Haendel, G. Torelli & A. Rolla 

Σολίστ: 

Κωνσταντίνος Παλιατσάρας – τενόρος 

Manuel Hofer – βιόλα 

Παναγιώτης Καίσαρης & Γιάννης Μωραίτης – τρομπέτα 

Κυριακή 1 Απριλίου 2012, ώρα: 12:30 

Έργα των A. Vivaldi & J. S. Bach 

Σολίστ: 

Λάμπρος Καραβασίλης & Serge Louet – φλάουτο 

Ρενάτο Ρίπο – τσέλο 

Patrick Botti – διεύθυνση ορχήστρας

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.