Διάλεξη για χαμηλού κόστους ταινίες επιστημονικής φαντασίας στo “ΝΙΧΟΝ”

ssf_rated_athens
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο διευθυντής του SCI-FI-LONDON 48 HOUR FILM CHALLENGE θα μιλήσει στο ελληνικό κοινό στους νέους που ενδιαφέρονται να κάνουν τα κινηματογραφικά όνειρά τους πραγματικότητα παρά την κρίση.

Με πενιχρά μέσα και ερασιτεχνικό εξοπλισμό μπορείς να κάνεις σινεμά αξιώσεων;

Ναι, μας απαντάνε οι διοργανωτές του 7ου SFF-rated Athens για την επιστημονική φαντασία και το φανταστικό σαν θεματολογία παραγωγής ταινιών και προσκαλούν το Louis Savy, ιδρυτή και διευθυντή στο αντίστοιχο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας και Φανταστικού του Λονδίνου (SCI-FI LONDON) να μοιραστεί την εμπειρία του από το διαγωνισμό SCI-FI LONDON 48 HOUR FILM CHALLENGE με το Αθηναϊκό κοινό.

To SCI-FI-LONDON 48 HOUR FILM CHALLENGE είναι ένας διαγωνισμός πρόκληση που λαμβάνει χώρα εδώ και 4 χρόνια στο πλαίσιο του διεθνώς αναγνωρισμένου κινηματογραφικού φεστιβάλ SCI-FI LONDON. Με συμμετοχή πάνω από 380 ταινίες, πολλές από τις οποίες προβλήθηκαν στη συνέχεια σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ ή στην τηλεόραση ο διαγωνισμός αποδεικνύει ότι μια ευφυής ιδέα, μπορεί να αναπληρώσει την έλλειψη πολυδάπανων εντυπωσιακών εφέ. Όλα ξεκινούν με τους υποψηφίους να έχουν κάνει την προεργασία τους σε επίπεδο scouting τοποθεσιών, cast ηθοποιών και ομάδας παραγωγής, ώστε να είναι έτοιμοι να κινηματογραφήσουν μια ταινία 5 λεπτών σε 48 ώρες. Οι διοργανωτές του SCI-FI LONDON δίνουν στον κάθε συμμετέχοντα τον τίτλο της ταινίας που πρέπει να γυρίσει, κάποιους διαλόγους που πρέπει να εντάξει στην πλοκή της ταινίας, όπως και κάποια props που πρέπει να εμφανίζονται στα γυρίσματα.

Στην αίθουσα προβολών του NIXON στον Κεραμεικό στην Αθήνα, ο Louis Savy συστήνεται επίσημα στο ελληνικό κοινό με μια χαλαρή διάλεξη με θέμα “Νο Budget Science Fiction” και προτείνει σε φοιτητές και νέους εργαζόμενους που το πέπλο της κρίσης έχει φέρει τα όνειρα τους για την κινηματογράφηση μιας ταινίας σε αδιέξοδο να αφήσουν τη φαντασία να ταξιδέψει στο μέλλον και να στρέψουν το βλέμμα στην επιστημονική φαντασία.

Η ομιλία, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 περιλαμβάνει παραδείγματα για φθηνούς τρόπους παραγωγής εφέ, για θέματα ταινιών επιστημονικής φαντασίας, πέρα από διαστημόπλοια και γιγαντιαία ρομπότ που προσφέρονται για χαμηλού κόστους ταινίες, ενώ θα προβληθούν και ταινίες από το SCI-FI LONDON γυρισμένες ακόμα και με κάμερα κινητού τηλεφώνου. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει τη διάλεξη τη δική τους εμπειρία θα προσφέρουν μέλη από τις κινηματογραφικές ομάδες της Chainfree -Ελληνικό Δίκτυο Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών που θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση.

Πηγή: kathimerini

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.