Ο Γιάννης Κότσιρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνων

yannis_kotsiras
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Γιάννης Κότσιρας τραγουδά σμυρναίικα τραγούδια. Ο δημοφιλής ερμηνευτής θα δώσει δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα και την Τρίτη, συνοδευόμενος από την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου.

«Η Σμύρνη του Ερωτα» τιτλοφορείται η μουσική αυτή παράσταση, η οποία πήρε το όνομά της από την ομότιτλη δισκογραφική δουλειά που έκανε ο ερμηνευτής με την ορχήστρα. Πρόκειται για ένα ρεπερτόριο με τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη δεκαετία του ’20 ενώ ίχνη τους εμφανίζονται μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αγαπημένα κομμάτια που νίκησαν τον χρόνο όπως τα «Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει», «Μισιρλού», «Ομορφη Σμυρνιά», «Το γελεκάκι», «Η μικροπαντρεμένη», «Ο Αντώνης ο Βαρκάρης» κ.ά.

estoudiadina_neas_ionias_volouΕστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου

Τα τραγούδια αυτά αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία της πειραιώτικης (ρεμπέτικης) σχολής την οποία υπηρέτησαν σημαντικοί συνθέτες όπως οι Κώστας Σκαρβέλης, Παναγιώτης Τούντας, Σπύρος Περιστέρης, Νίκος Ρουμπάνης, Κώστας Κοφινιώτης, Απόστολος Χατζηχρήστος κ.ά.

Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ήρθαν στην Ελλάδα πολλοί δεξιοτέχνες της Σμύρνης οι οποίοι πάντρεψαν την τέχνη τους με αυτή των Ελλήνων μουσικών. Τα τραγούδια που θα ακουστούν στις δύο παραστάσεις, στο Μέγαρο Μουσικής, δεν γράφτηκαν αποκλειστικά στη Σμύρνη. Είναι τραγούδια που έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη Σμύρνη, μέσα από μια σύγχρονη ερμηνευτική και μουσική προσέγγιση.

Αναστασία Κουκά
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.