Αφιέρωμα στον αξέχαστο Μανώλη Ρασούλη σήμερα στο Badminton

manolis_rassoulis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εδώ και ένα χρόνο, ο Μανώλης Ρασούλης δεν βρίσκεται ανάμεσά μας. Οι φίλοι και οι συνεργάτες του, για πρώτη φορά, θα βρεθούν μαζί στην ίδια σκηνή για να ερμηνεύσουν δικά του τραγούδια.

Ένα συναυλιακό σχέδιο του ίδιου του Μανώλη Ρασούλη, το οποίο δεν πρόλαβε να υλοποιήσει, παίρνει σάρκα και οστά την Δευτέρα 19 Μαρτίου από τον Μιχάλη Κουμπιό, στο θέατρο Badminton (Αλσος Στρατού, Γουδή).

Ο Μανώλης Ρασούλης, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ήρθε σαν σίφουνας στο ελληνικό τραγούδι. Κατάφερε εξ’ αρχής να γράψει δυνατούς, πρωτότυπους, αποφθεγματικούς, απλούς και κατανοητούς απ’ όλον τον κόσμο στίχους, χρησιμοποιώντας ωστόσο και πολλά λόγια στοιχεία, ενταγμένα όμως ουσιαστικά μέσα στα τραγούδια του, σαν αναπόσπαστα στοιχεία της δομής τους, που όχι μόνο δεν ενοχλούσαν αλλά φώτιζαν πολύ περισσότερο το περιεχόμενό τους. Στο μουσικό αφιέρωμα, γνωστά τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη θα ερμηνεύσει πλήθος καλλιτεχνών.

Ανάμεσά τους θα βρίσκονται οι Χρήστος Νικολόπουλος, Ορφέας Περίδης, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Παπάζογλου, Πέτρος Βαγιόπουλος, Παντελής Θεοχαρίδης, Λάμπρος Καρελάς, Δημήτρης Κοντογιάννης, Νίκος Ξυδάκης, Σοφία Παπάζογλου, Ναταλία Ρασούλη, Γιώργος Σαρρής, Χανιώτες Ριζίτες, μαζί με τη λαϊκή ορχήστρα “ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ” που θα διευθύνει ο Δημήτρης Μαργιολάς.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.