Κάλεσμα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την προστασία της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς

akropoli_touristes
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των πολύπλευρων συνεπειών της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κάλεσε τους απανταχού λάτρεις της τέχνης να συνδράμουν προκειμένου να προστατεύσουν την πολιτισμική κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας.

Η κίνηση του Συλλόγου έρχεται ως αντίδραση στις περικοπές που έχει υποστεί κατά τα τελευταία τρία χρόνια ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας. Η συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης έχει επηρεάσει πολλά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, υποχρεώνοντας τα είτε να περιορίσουν τις ώρες λειτουργίας τους είτε να κλείσουν, εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια των εκθεμάτων και των μνημείων.

Οι έλληνες αρχαιολόγοι ζητούν από οποιονδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει να φωτογραφηθεί μπροστά από ένα αρχαιοελληνικό τεχνούργημα, από τα εκατοντάδες που εκθέτονται σε μουσεία του εξωτερικού, κρατώντας μία αφίσα που αναγράφει «Υπερασπιστείτε την πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας». Οι φωτογραφίες έπειτα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, καθώς η εκστρατεία έχει αποκτήσει δική της σελίδα στο Facebook.

Στόχος της καμπάνιας, που έρχεται στον απόηχο πρόσφατων ληστειών από την Εθνική Πινακοθήκη και το Μουσείο της Ολυμπίας, είναι να πείσει το Υπουργείο Πολιτισμού να αναθεωρήσει τις προτεινόμενες περικοπές για το 2012, που περιλαμβάνουν μείωση του προϋπολογισμού για ασφάλεια κατά 20%.

Πηγή: Σκάι

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.