Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Στις 10 Μαΐου ξεκινάει το ταξίδι της Φλόγας

archaia_olympia_anama_flogas
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στις 10 Μαΐου ξεκινάει με την Αφή από την Αρχαία Ολυμπία το ταξίδι της Φλόγας για το Λονδίνο. Μέχρι την παράδοση της στους Βρετανούς διοργανωτές στις 17 του ίδιου μήνα στο Παναθηναϊκό στάδιο, η Φλόγα θα διανύσει 3.000 χιλιόμετρα και πάνω από 43 πόλεις.

Η διαδρομή της Φλόγας θα κρατήσει 8 ημέρες, ενώ περίπου 500 λαμπαδηδρόμοι θα πάρουν μέρος στο ταξίδι της μέχρι να φτάσει στο Παναθηναϊκό στάδιο. Πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, ενώ θα ακολουθήσει γνωστός Βρετανός αθλητής, τον οποίο θα υποδείξουν οι διοργανωτές των 30ων Ολυμπιακών Αγωνων του Λονδίνου.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος, Σπύρος Καπράλος, και το μέλος της, καθώς και πρόεδρος και της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζαννιάς, μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για την Αφή και την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους.

Και οι δύο έδωσαν αναλυτικά στοιχεία τόσο για τη λαμπαδηδρομία, όσο και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα την πλαισιώσουν, σε μια συνέντευξη Τύπου που προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον τόσο των ελληνικών ΜΜΕ όσο και μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του BBC, που θα την καλύψει.

Οπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Φλόγας θα είναι η Ινώ Μενεγάκη και χορογράφος η Αρτεμις Ιγνατίου, ενώ, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Καπράλος, το σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης θα είναι ότι όλα τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας θα καλυφθούν από χορηγίες και δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το δημόσιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.