Ανοίγει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη πριν το Πάσχα

archaiologikos_choros_akrotiri_santorini
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πριν από το Πάσχα, όπως έγραψε το «Εθνος», θα ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη. Χθες έγινε επείγουσα σύσκεψη από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο.

Στη σύσκεψη μετείχε και η γενική γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Τ., Λίνα Μενδώνη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ανακεφαλαιωθούν οι προσπάθειες των κ. υπουργού και υφυπουργού να αντιμετωπιστούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα από πλευράς αναδόχου και κατασκευάστριας και να βρεθεί λύση στην πολύμηνη καθυστέρηση της παραλαβής του έργου.

Ξεπεράστηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο μερών και διαμορφώθηκε πλαίσιο συμφωνίας για την άμεση υπογραφή πρωτοκόλλου παραλαβής προς χρήση του έργου, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η επαναλειτουργία του χώρου πριν από τις εορτές του Πάσχα, όπως ήταν και η αρχική προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας. Επιπλέον, βρέθηκε λύση και για το ακανθώδες ζήτημα της επάνδρωσης του χώρου, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Επειτα από επικοινωνία του κ. Αλιβιζάτου με τον δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο, ο τελευταίος δεσμεύτηκε για τη διάθεση προσωπικού του Δήμου Θήρας σε φυλακτικά καθήκοντα, συμπληρωματικά προς το υφιστάμενο προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ.Τ. και για όσο διάστημα χρειαστεί.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων Ευγενία Γατοπούλου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Νικολέτα Βαλάκου, ο Τ. Χαρμαντάς ως εκπρόσωπος της κατασκευάστριας τεχνικής εταιρείας J&P ΑΒΑΞ, καθώς και οι Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος, πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας, Χρ. Ντούμας, ομότιμος καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής των ανασκαφών Ακρωτηρίου και Ν. Φυντικάκης, τεχνικός σύμβουλος του έργου.

Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.