H περιπέτεια υγείας του Μάκη Ρευματά

makis_reumatas
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Γολγοθά ανέβηκε ο Μάκης Ρευματάς μέχρι να εντοπίσουν οι γιατροί το πρόβλημα της υγείας του.

Ο τζέντλεμαν του θεάτρου μας κλεισμένος τρεις ολόκληρους μήνες σε Νοσοκομείο των Βορείων προαστίων υπεβλήθη σε τόσες εξετάσεις, όσες δεν έχει κάνει ποτέ ασθενής, για να παίρνει συνέχεια την ίδια απάντηση: “Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό”. Η αγωνία τον κατέτρωγε και η ταλαιπωρία κορυφωνόταν μέρα με τη μέρα, εφόσον δεν ήξερε τι έχει , ενώ βρισκόταν αποκομμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα, γιατί τους είχε απαγορέψει να τον επισκέπτονται . Με την αδελφή του μάλωσε και μόνο την κόρη του, την Έφη Ρευματά , που βαδίζει επάξια τα χνάρια του, δεχόταν εκείνες τις δύσκολες ώρες .Αυτός ο τόσο ευγενής άνδρας , που κουβαλούσε ανέκαθεν αυτή την αρετή στο σανίδι στιγμές -στιγμές έφθασε να αγανακτεί από αυτή την κατάσταση …

“Ένα θετικό αποτέλεσμα βρε παιδιά, να ξέρω. Μακάρι να έχω να αντιμετωπίσω μια σοβαρή ασθένεια ” σχολιάζει ο πολύ καλός ηθοποιός μας στην “Avecnews”, κάτι που συνήθιζε να λέει καθημερινά στους γιατρούς του επί 90 και πλέον μέρες , χωρίς να βλέπει φως από πουθενά…

Κουράστηκε πολύ ο Μάκης Ρευματάς μέχρι να βρει τον κατάλληλο γιατρό, έφαγε τέσσερις μήνες στα Νοσοκομεία, γιατί όταν πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο του χαλανδρίου εισήχθη στο “Λαϊκό”. Μακρύς ο δρόμος, και δεν σίγουρα δεν θέλει να θυμάται… Θεατράνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν είχε κοινοποιήσει σε κανέναν το πρόβλημα της υγείας του. Στην “Avecnews” όμως δέχθηκε να μιλήσει, για την περιπέτειά του ίσως για να ευχαριστήσει εκείνους τους απλούς ανθρώπους που ανησύχησαν και χρόνια τώρα τον στηρίζουν με το χειροκρότημά τους.

“Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και πέρασα μεγάλη αγωνία , γιατί τρεις ολόκληρους μήνες ήμουν στο Νοσοκομείο των Βορείων προαστίων και δεν έβρισκαν τι έχω. Ήμουν ο πιο γερός ασθενής που ήμουνα στο Νοσοκομείο. Έκανα τόσες εξετάσεις, που δεν έχει κάνει άλλος και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ένα θετικό , να ξέρω τι έχω , τίποτα … Ώσπου πρήστηκε ένας αδένας πίσω από το αυτί…”

Τότε άρχισε η περιπέτεια του Μάκη Ρευματά …

“Απευθύνθηκα σε έναν καταπληκτικό αιματολόγο τον Πανεπιστημιακό κ. Παναγιώτη κ. Παναγιωτίδη στο “Λαϊκό” Νοσοκομείο , ο οποίος μου βρήκε , ότι έχω λέμφωμα . Απλώς ήταν μπελαλίδικο, γιατί έπρεπε να κάνω οκτώ χημειοθεραπείες , κι επειδή φορτώνεται ο οργανισμός με κορτιζόνη αισθάνεσαι κάποια μικροζάλη. Όταν οι λεμφαδένες παρουσιάζουν ένα είδος διόγκωσης εξωτερικό και εσωτερικό , ο θεράπων γιατρός σου πρέπει να έχει μια εμπειρία σαν του κ. Παναγιωτίδη , για να ανακαλύψει αμέσως με μια απλή εξέταση τι έχεις και να σου δώσει την κατάλληλη χημειοθεραπεία” εξηγεί ο Μάκης Ρευματάς στην “Espresso”, ο οποίος με την ευκαιρία θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στην αιματολόγο βοηθό του κ. Παναγιωτίδη την κα. Τατιάνα Τζένου

“Την ευχαριστώ ιδιαίτερα και για την επιστημοσύνη της και για την ανθρωπιά της!”.

Ο πρωταγωνιστής ολοκλήρωσε τον κύκλο της θεραπείας του και κυκλοφορεί πια έξω , κάτι που έκανε από τότε που βγήκε από το Νοσοκομείο.

“Πηγαίνω σε ταβερνάκια, κι όπου με καλούν” παραδέχεται και χαίρεται πολύ που κόρη του ακολούθησε το δρόμο του αλλά έχει να παρατηρήσει:

” Εντάξει. Για μένα ο ηθοποιός είναι το ωραιότερο επάγγελμα του κόσμου , αρκεί να μην περιμένεις να ζήσεις από αυτό. Είναι το σλόγκαν μου και το έλεγα στους μαθητές μου , όταν δίδασκα στην Δραματική Σχολή.”

Ο Μάκης Ρευματάς , ένας σπουδαίος ηθοποιός, ο ίδιος διευκρινίζει , “ότι απλά έκανε έντιμα τη δουλειά του” έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί…

“Βγήκα με μια καλούτσικη σύνταξη , αλλά τώρα υπέστην μείωση της τάξεως των 250 ευρώ. Είναι λιγάκι δύσκολα και θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα .”

Ωστόσο, δεν φαίνεται να τον φοβίζει το αύριο γιατί το χαμόγελό του, που πάντα τον διακρίνει, δεν ήταν χαμόγελο δημοσίων σχέσεων…

” Είμαι ένας άνθρωπος αισιόδοξος παρότι είμαι μεγαλούτσικος. Μου αρέσει να βλέπω μπροστά σε 10-15 χρόνια πως θα είναι κατάσταση . Νομίζω, ότι θα περάσουμε μια περίοδο πέντε ετών πάρα πολύ δύσκολη και μετά από 6-7 χρόνια και λόγω ορυκτού πλούτου που υπάρχει πλούσιος στη χώρα μας, θα υπάρξει μια καλυτέρευση στον τόπο , αν υπάρξουν και καλύτεροι πολιτικοί , που εκεί έχω ενδοιασμούς.”

Αν και έχει αποσυρθεί πάντα δέχεται προτάσεις για πρωτοκλασάτες θεατρικές παραστάσεις…

“Ήταν να είμαι στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου . Με ζήτησε επίμονα η σπουδαία σκηνοθέτης Αθανασία Καραγιαννοπούλου και μου έκανε εντύπωση, γιατί δεν την έχω συναντήσει ποτέ προσωπικά . Με κάλεσε στο τηλέφωνο και η Μιμή Ντενίση, αλλά τελικά αναβλήθηκε η παράσταση λόγω του ατυχήματος που είχε στο πόδι της.

Ο Μάκης Ρευματάς δεν έχει μάθει να κάθεται . Το χειρότερό του είναι να χαλαρώνει ….

“Είμαι νευρωτικός”, παραδέχεται, ” με την έννοια ότι κινούμαι πάρα πολύ γρήγορα. Όταν παλιά μου έλεγαν “κουράστηκες” νευρίαζα. Όταν η γυναίκα με ρωτούσε: “Είσαι κουρασμένος;” της έλεγα να μην ξαναπείς αυτή τη λέξη, ακόμα και τώρα… Δεν νιώθω κουρασμένος και βρίσκομαι σε συνεχή υπερένταση κι αυτό μάλλον μου κάνει καλό. Μου αρέσει να ζω με την υπερένταση.”

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.