«Κεντημένα» παραμύθια στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας

kentimena_paramythia_istoriko_kai_laografiko_mouseio_aiginas
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από την Μεγάλη Παρασκευή 12 Απριλίου έως και την Κυριακή 22 Απριλίου θα φιλοξενείται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του δήμου Αίγινας η έκθεση της Μαίρης Γαλάνη – Κρητικού με παραδοσιακά ελληνικά παραμύθια και αυτοσχέδιες συναρπαστικές αφηγήσεις κεντημένες σε μαξιλάρια.

Η έκθεση αποτελεί μια επιλογή έργων της καλλιτέχνιδας που δημιουργήθηκαν κατά την τελευταία δεκαπενταετία με αρχική αφορμή την επιθυμία να συνθέσει σχέδια, μοτίβα και ιστορίες επάνω σε μαξιλάρια για τα εγγόνια της.

Έχοντας για πολλές δεκαετίες ασχοληθεί με την τέχνη της εφαρμοσμένης κεντητικής για τη δημιουργία μεγάλων διαστάσεων ταπισερί τοίχου όπου σημαντικό ρόλο εκτός από τη δεξιοτεχνική χρήση του νήματος κατά την εκτέλεση παίζει η ελεύθερη σύνθεση που ενώνει παραδοσιακές ελληνικές μνήμες και αυτοσχέδιες επινοήσεις, η Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού εκθέτει τώρα έργα περισσότερο προσωπικά που δημιουργήθηκαν με επίπονη τρυφερότητα για τα πολύ οικεία της πρόσωπα.

Τα μαξιλάρια της έκθεσης δεν πωλούνται, ωστόσο, τα συνολικά έσοδα από το συμβολικό αντίτιμο της εισόδου στο Λαογραφικό Μουσείο θα διατεθούν στο Νοσοκομείο της Αίγινας που αιτεί την αρωγή των φίλων του νησιού. Η είσοδος στην έκθεση διασφαλίζει την αυτόματη συμμετοχή στην κλήρωση ενός έργου που επίσης προσφέρει η καλλιτέχνις.

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας,

Σπύρου Ρόδη 16, Αίγινα.

Ώρες Λειτουργίας: 10.30 -13.30 π.μ. & 18.30 – 21.30 μ.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τις ημέρες της έκθεσης:

22970- 23857, 6974-347320 & 6944-430513.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.