Μουσικός Μάιος στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ενα από τα παλαιότερα μουσικά ιδρύματα της χώρας, που ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα,  είναι η Φιλαρμονική Εταιρεία-Ωδείο Πατρών που στεγάζεται στο όμορφο νεοκλασικό κτίριο της Φιλαρμονικής στη Ρήγα Φεραίου 7 στην Πάτρα. Εκεί, σε συνεργασία με το Ιδρυμα «Ι. & Ε. Τοπάλη», θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο «Μουσικός Μάιος», ένας θεσμός καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που κρατάει ήδη δεκαπέντε χρόνια.

Την αρχή θα κάνει το ερχόμενο Σάββατο (5/5) η διακεκριμένη πιανίστρια Εφη Αγραφιώτη με ένα ρεσιτάλ πιάνου. 
Ακολουθούν ένα «Μουσικό ταξίδι χωρίς τον Αστορ Πιατσόλα» με τον Ανδρόνικο Καραμπέρη στην κιθάρα και τη Μαρία Γούτου στο βιολί (11/5), η ομιλία από τον Θεόδωρο Ακρίδα με θέμα «Περί των Χειρονομιών της Ψαλτικής» (16/5), η μουσική βραδιά του Athenaeum Guitar Trio (Σοφία Στριγγάρη, Ελένη Συγγούνα, Ράνια Αγγελέτου) στις 20 Μαΐου.
Σημαντικές και οι επόμενες συναυλίες με το ρεσιτάλ των Νικόλα Καβάκου (βιολοντσέλο) και Ai Motohashi (πιάνο) σε μια εκδήλωση σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Κλασικής Μουσικής (23/5), η «Μουσική για 242 χορδές» με τους Χριστόφορο Καραθανάση (βιολί), Μάνο Γουβέλη (βιόλα), Ιωάννη-Κωνσταντίνο Γιοβάνο (τσέλο) και Βασίλη Ρακιτζή (πιάνο) στις 26/5 και το ρεσιτάλ της Τάνιας Σικελιανού (Violin+3) σε συνεργασία με το ΚΣΥΜΕ (28/5). Για φινάλε στις 30/5 η εκδήλωση «Η aria στον 17ο αιώνα. Περιπλάνηση στις Αυλές του 17ου αιώνα» με τη σοπράνο Αλεξία Μαράτου και την πιανίστρια Κωνσταντίνα Ανδρουτσοπούλου.
Οι εκδηλώσεις του Μουσικού Μαΐου πραγματοποιούνται στην Αίθουσα «Κων. Κυδωνιάτης» της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών στις 9 μ. μ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.