Εργαστήρι Σύγχρονου Χορού στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

ergastiri_sugchronou_chorou_sto_idruma_m_kakogiannis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και οι ομάδες Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα και Φora, (Σύνδεσμος Χορού) διοργανώνουν το ξεχωριστo χορογραφικό εργαστήριο 9 + 1, στο οποίο διαμέσου μίας ιδιαίτερης διαδικασίας οι 5 χορογράφοι οδηγούν τους συμμετέχοντες σε μία κοινή παράσταση με γενικό τίτλο “Αλυσιδωτές Αντιδράσεις”. 

Με ελεύθερη είσοδο.

Οι πέντε ομάδες σύγχρονου χορού, με βάση την εμπειρία και τις προτάσεις όσων πήραν μέρος στο 7+1 εργαστήριο, που πραγματοποιήθηκε στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2011, αποφάσισαν σε συνεργασία με το ΙΜΚ να εξελίξουν τη δράση τους διοργανώνοντας το εργαστήριο 9+1.

Σε αυτό μέσα από μια συμπυκνωμένη διαδικασία προβών και παράστασης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τη μέθοδο του κάθε χορογράφου, ενώ παράλληλα ενισχύεται η πρωτοβουλία και η συμμετοχή σε δημιουργικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες και προωθείται η ακόμη στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις πέντε ομάδες.

Το εργαστήριο που έχει γενικό τίτλο “Αλυσιδωτές Αντιδράσεις” απευθύνεται σε επαγγελματίες καλλιτέχνες αλλά και ερασιτέχνες όλων των ηλικιών, ανάλογα με το κάλεσμα του κάθε χορογράφου.

Οι χορογράφοι πριν το εργαστήρι θα χορογραφήσουν συνεργατικά μια κοινή αρχή για τις πέντε χορογραφίες και η κάθε ομάδα θα ξεδιπλώσει τη χορογραφία της προς τη δική της κατεύθυνση. Ο κάθε συμμετέχων θα δουλέψει με μία από τις πέντε ομάδες, από τις 2 έως τις 14 Μαΐου 2012. Τα πέντε κομμάτια που θα προκύψουν, ως μία “Αλυσιδωτή Αντίδραση” θα ενωθούν σε μια ενιαία χορογραφία και θα παρουσιαστούν σε μια παράσταση τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στις 21:00 στο Θέατρο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελεύθερη είσοδο (απαραίτητη η κράτηση θέσεων).

Στο εργαστήρι μπορούν να πάρουν μέρος και να δουλέψουν ανά ομάδα:

• Άτομα άνω των 50 ετών χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στο χορό

Amorphy – χορογράφος: Τζένη Αργυρίου (www.amorphy.org)

• Καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, φοιτητές και ερασιτέχνες με σχετική εμπειρία στην κίνηση

Νταλίκα – χορογράφος: Βάσω Γιαννακοπούλου (www.dalikadancetheater.com)

• Όσοι αγαπούν την κίνηση

Πρόσχημα – χορογράφος: Μαρία Κολιοπούλου (www.prosxima.gr)

• Καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για τη σύνδεση φωνής και κίνησης

Φora – χορογράφος: Μέντη Μέγα (www.foraetc.wordpress.com)

• Xορευτές και ηθοποιοί – σπουδαστές

Lemurius – χορογράφος: Κατερίνα Σκιαδά (www.lemurius.com)

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται έως τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012, να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν προσωπικά στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ή ηλεκτρονικά στο info@mcf.gr

Θα κρατηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας αφού κάθε ομάδα έχει δυνατότητα να δουλέψει με περιορισμένο αριθμό ενδιαφερομένων.

Προσοχή: Πριν τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δουν με προσοχή το πρόγραμμα προβών της κάθε ομάδας στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ή στην ιστοσελίδα του: www.mcf.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τυχόν διευκρινήσεις:

Βάσω Γιαννακοπούλου, 6936 65 26 70, καθημερινές 12:00-14:00

Βάσω Γεωργούλα, 6942 06 30 87, καθημερινές 18:00-20:00

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής:

– Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, 177 78, Ταύρος, τηλ.: 210 3418579

– Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@mcf.gr

Κρατήσεις θέσεων: τηλ.: 210 3418579

Info

Τοποθεσία Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Ημερομηνία Εργαστήρι: Από την Τετάρτη 2 έως και τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012. Παράσταση στο Θέατρο του ΙΜΚ – “Αλυσιδωτές Αντιδράσεις”, Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στις 21:00
Πληροφορίες Τηλ.: 210 3418579, www.mcf.gr

Πηγή: culturenow

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.