Ο Nicola Piovani στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

nicola_piovani_megaro_mousikis_athinon
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Nicola Piovani, βραβευμένος με Oscar μουσικής για την ταινία H Ζωή είναι Ωραία, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσει μερικά από τα πιο γνωστά έργα του για τον κινηματογράφο

διευθύνοντας την 50μελή Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται στη γιγαντοοθόνη του Μεγάρου πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες αυτές.

Είναι η πρώτη φορά που ο συνθέτης παρουσιάζει στην Ελλάδα έργο του με συμφωνική ορχήστρα και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν σε μερικές από τις σημαντικότερες συνεργασίες του, όπως αυτές με τον Φεντερίκο Φελίνι και τους αδελφούς Ταβιάνι.

Ο Nicola Piovani γεννήθηκε στη Ρώμη το 1946. Είναι ευρύτερα γνωστός από τη μουσική του για πολλές κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικά έργα. Εκτός από μουσική για ταινίες και θέατρο, ο Piovani έχει γράψει συναυλιακή και συμφωνική μουσική, καθώς και μουσική δωματίου. Μέχρι στιγμής έχει συνθέσει μουσική για πάνω από 130 ταινίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Περικλή Χούρσογλου “Ο κύριος με τα γκρι”.

Το πρόγραμμα της συναυλίας

Α’ μέρος (50 min)
KAOS – THE NIGHT OF THE SHOOTING STARS – GOOD MORNING
BABΙLONIA
B’ μέρος (50 min)
LA VITA E BELLA (Η Ζωή είναι Ωραία) – LA VOCE DELLA LUNA
GINGER E FRED

Info

Τοποθεσία Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ημερομηνία Πέμπτη 17 Μαϊου 2012
Πληροφορίες Τηλ.: 210 7282333

Τιμές εισιτηρίων 35€, 45€, 55€, φοιτητικό 25€, VIP 90€ (περιλαμβάνει κοκτέιλ στο τέλος της συναυλίας παρουσία του συνθέτη)

Προπώληση εισιτηρίων

Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη) και στο εκδοτήριο του Μεγάρου, Ομήρου 8 Αθήνα3
Τηλ. 210 7282000 & 210 7282333

Πηγή: culturenow

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.