Τα προβλήματα υγείας του Γιώργου Μούτσιου

yiorgos_moutsios
Facebook
Twitter
LinkedIn

της  Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Τα προβλήματα υγείας δεν έχουν τελειωμό για τον Γιώργο Μούτσιο. Πριν από λίγες ημέρες αντιμετώπισε πρόβλημα με την καρδιά, όπου έχει υποβληθεί σε εγχείρηση και πριν προλάβει να αναρρώσει προετοιμάζεται για νέο χειρουργείο.

Κι όλα αυτά ενώ ήδη έχει περάσει εγκεφαλικό επεισόδιο, με έντονες επιπλοκές στην καθημερινότητά του. Ο ίδιος ομολογεί στην “Avecnews” ότι δυσκολεύεται ακόμη να διαβάσει ένα βιβλίο. Μοναδική συντροφιά του χρόνια τώρα, αφού οι όποιοι φίλοι του τον έχουν εγκαταλείψει: “Αν τσακιστεί το δέντρο, όλοι τραβιούνται μακριά. Σπάζει και πέφτει κάτω” δηλώνει με ευγένεια αλλά και θλίψη.

“θα κάνω μια επέμβαση προσεχώς στο κεφάλι. Είναι μια ελιά, την οποία είχα ξαναβγάλει παλιά και τώρα εμφανίστηκε και πάλι και πρέπει να την αφαιρέσω οπωσδήποτε. Θα συνεννοηθούν οι γιατροί για το πότε θα εισαχθώ στο νοσοκομείο, και κατά πάσα βεβαιότητα θα μου πουν να σταματήσω το φάρμακο που αλλοιώνει την πηκτικότητα του αίματος. Γιατί αν δεν προσέξω, δεν θα υπάρξει επούλωση και το τραύμα θα αιμορραγεί, πράγμα το οποίο δεν επιθυμούμε…” είπε ο ίδιος στην “Avecnews” για την κατάστασή του.

Πριν από ένα μήνα, ο σπουδαίος μας ηθοποιός ξαναμπήκε στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε ένα ακόμη χειρουργείο, στην καρδιά.

“Φοράω απινιδωτή και βηματοδότη στην καρδιά και είχε αδειάσει η μπαταρία. Ετσι έκανα πριν από έναν μήνα μία επέμβαση. Αλλάξαμε το μηχάνημα και τώρα βαίνουν όλα κανονικά” διευκρινίζει ο Γιώργος Μούτσιος.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Γιώργος Μούτσιος βασανίζεται και από τη μέση του λόγω ενός ραγισμένου σπονδύλου που δεν του επιτρέπει να στέκεται με ευκολία στα πόδια του…

“Εχω πρόβλημα με τη μέση μου. Εχω ένα ραγισμένο σπόνδυλο, όπως έδειξαν οι ακτινογραφίες, και υποβάλλομαι σε φυσιοθεραπείες κάνοντας διάφορες ασκήσεις”.

Το πρόβλημα στη μέση δεν του επιτρέπει να κυκλοφορεί ή να απολαύσει έστω έναν περίπατο…

“Δύσκολο να βγω έξω γιατί δεν περπατάω εύκολα. Βγαίνω από το σπίτι και περπατάω δέκα μέτρα μέχρι εκεί που είναι το ταξί το οποίο προσεγγίζει όσο γίνεται πιο κοντά.

Ο σπουδαίος ηθοποιός, στο ερώτημά μας αν του συμπαραστέκονται οι συνάδελφοί του στις δύσκολες στιγμές που περνάει, εκφράζει το παράπονό του:

“Ολοι έχουν εξαφανιστεί, γιατί όταν έχεις πρόβλημα, δεν κάνει κέφι πολύ σε κάποιον να έρθει να σε δει. Μιλάμε για αρρώστιες… Ολα αυτά δεν είναι ευχάριστα πράγματα για τους επισκέπτες”.

-Θέλετε να πείτε ότι είσαστε εγκαταλελειμμένος από το συνάφι σας;

“Περίπου. Σωστό είναι αυτό που είπατε συνάφι. οσο είσαι καλά, όλα είναι καλά. Λιγάκι άμα τσακιστεί το δένδρο, όλοι απομακρύνονται. Σπάζει το δένδρο και πέφτει κάτω. Αλλά εδώ στο σπίτι ασχολούμαι με πολλά. Ακούω μουσική, διαβάζω όσο μπορώ, γιατί -λόγω του εγκεφαλικού που έπαθα- κάποια στιγμή δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Διαβάζω μια σελίδα και ξαναγυρίζω πίσω, αλλά δεν είμαι και προς λύπηση”.

Το χειρότερο ωστόσο σε αυτές τις επώδυνες καταστάσεις είναι τα υπέρογκα  ιατρικά έξοδα για αυτές τις θεραπείες.

“Η σύνταξή μου δεν είναι ικανοποιητική γιατί τα έξοδα είναι πάρα πολλά κι έχω μια κυρία εδώ η οποία με βοηθάει, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Το παλεύω με τη σύνταξη, δεν είμαι εισοδηματίας. Οι θεραπείες δεν καλύπτονται”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.