Michala Petri & Lars Hannibal στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

michala_petri_lars_hannibal
Facebook
Twitter
LinkedIn

29 Μαΐου 2012

21:00 Μικρή Σκηνή

Ο κιθαρίστας και λαουτίστας Λαρς Χάννιμπαλ γνώρισε τη φλαουτίστρια Μικάλα Πέτρι το 1991, οπότε έδωσαν και το πρώτο τους κοντσέρτο (παντρεύτηκαν το 1992 και χώρισαν το 2010). Έκτοτε έχουν δώσει πάνω από 1500 κοντσέρτα παγκοσμίως, επιτυγχάνοντας μια αξιοθαύμαστη μουσική επικοινωνία.

Η Μικάλα Πέτρι είναι από τις πλέον δημοφιλείς φλαουτίστριες της Δανίας, με περιοδείες σε όλο τον κόσμο και συνεργασίες με εξέχοντες μουσικούς (Pinchas Zukerman, James Galway, Joshua Bell, Maurice André, Keith Jarrett, Gidon Kremer, Claudio Abbado κ.ά.).

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες και ορχήστρες δωματίου του κόσμου, ενώ έχει αποσπάσει εγκώμια για την εκπληκτική της δεξιοτεχνία σε ευρύ ρεπερτόριο, από το πρώιμο μπαρόκ έως σύγχρονα έργα, πολλά από τα οποία έχουν γραφτεί ειδικά για εκείνη. Σημαντικότερες ηχογραφήσεις της: Vivaldi Concerti με τον Vladimir Spivakov και τους Moscow Virtuosi (1997, βραβείο Deutscher Schallplattenpreis), δύο δίσκοι με σονάτες του Bach και του Handel με τον Keith Jarrett, Kreisler Inspirations με τον Lars Hannibal (2002) και Los Angeles Street Concerto: Michala Petri plays Thomas Koppel (βραβείο Καλύτερου Κλασικού Δίσκου της Δανίας, 2006).

Ο Λαρς Χάννιμπαλ ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 15 του, επηρεασμένος από τους Beatles και τον Bob Dylan, αλλά μια ηχογράφηση του Andres Segovia στην Παρτίτα σε Μι μείζονα για σόλο βιολί του Μπαχ τον συνάρπασε τόσο που στράφηκε στην κλασική κιθάρα.

Την περίοδο 1980-1994 έδωσε πάνω από χίλια κοντσέρτα και ηχογράφησε δέκα άλμπουμ στην ΕΜΙ με τον βιολιστή Kim Sjøgren (ως Duo Concertante). Οι συναυλίες τους αποτελούσαν έναν ιδιαίτερο θέαμα, καθώς ανάμεσα στα κομμάτια οι δύο μουσικοί αφηγούνταν ιστορίες ή έλεγαν ανέκδοτα.

Από το 2004 ο Χάννιμπαλ ασχολείται με την κινεζική μουσική. Το 2007 δημιούργησε το σύνολο Quartet – East Meets West με την Πέτρι και τους Chen Yue και Yan Jiang, το οποίο παίζει κλασικά έργα από τους δύο πολιτισμούς αλλά και νέες συνθέσεις Ευρωπαίων και Κινέζων συνθετών, που δημιουργούν ένα νέο συναρπαστικό ηχητικό τοπίο με συγγενή όργανα από την Ανατολή και τη Δύση. Το 2010 κυκλοφόρησε το άλμπουμ του Melodies με κλασικά κομμάτια, σε συνεργασία με τον Κινέζο βιρτουόζο βιολιστή Chen Yi. Michala

Michala Petri: φλογέρες
Lars Hannibal: κιθάρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Σονάτα σε Φα μείζονα για άλτο φλογέρα και μπάσο κοντίνουο

Παρτίτα σε Ντο ελάσσονα, BWV 1013 για άλτο φλογέρα σόλο

Antonio Vivaldi (1679 – 1750)
Σονάτα σε Σολ μείζονα για σοπράνο φλογέρα και μπάσο κοντίνουο

Giuseppe Tartini (1692 – 1770)
Σονάτα σε Σολ ελάσσονα για φλογέρες άλτο, σοπράνο και σοπρανίνο και μπάσο κοντίνουο (Devil`s Trill Sonata)

Διάλειμμα

Joseph Küffner (1776 – 1856)
Potpourri sur des Airs Nationaux Français, op. 226, για φλογέρα και κιθάρα

Carl Scheindienst (περ. 1800)
Παραλλαγές στο “Gestern Aben var Vetter Mikkel da”, για φλογέρα και κιθάρα

Astor Piazzolla (1921 – 1992)
„Histoire du Tango“ για φλογέρες και κιθάρα
Bordel 1900 / Cafè 1930 / Night-Club 1960 (Deciso)

Ge Xi Mei Ling (αρχαία κινεζική μελωδία), για τενόρο φλογέρα και κιθάρα

Michala Petri (γενν. 1958)
Παραλλαγές σε μια παραδοσιακή δανέζικη μελωδία
Mads Doss (σόλο φλογέρα)

Edouard Lalo (1823 – 1892)
Fantaisie Norwégienne, για φλογέρες και κιθάρα

Τιμές εισιτηρίων:

18 € | Μειωμ. 10 €

Parking “Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών”

Άνετη & οικονομική στάθμευση εντός της Στέγης

Πηγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.