Το «1ο Cuba Festival» στην Αθήνα

ibrahim_ferrer_jr_cuban-festival_athens
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συναυλίες, μουσικοχορευτικά δρώμενα, εκθέσεις, προβολές και μαγειρική σε πλατείες και εμπορικά κέντρα δίνουν λάτιν χρώμα στην πόλη

Ο Ibrahim Ferrer Jr θα δώσει μία μεγάλη συναυλία με αγαπημένα τραγούδια των «Buena Vista Social Club» αλλά και κομμάτια από την ευρύτερη κουβανέζικη σκηνή

Τι κι αν ένα ταξίδι στην Κούβα κοστίζει ακριβά και δυστυχώς… λεφτά δεν υπάρχουν;

Θα έρθει η Κούβα στην Αθήνα μέσα από το «1ο Cuba Festival», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα διαρκέσει από τις 28 μέχρι τις 30 του μήνα.

Για τρεις ολόκληρες ημέρες, λοιπόν, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τη γοητευτική Κούβα, να ακούσει τις μουσικές και τα τραγούδια της, να χορέψει στους ξέφρενους ρυθμούς της, να γευτεί τα ξεχωριστά φαγητά της.

Τις δύο πρώτες ημέρες του φεστιβάλ θα παρουσιάζονται σε ανοιχτούς χώρους της πόλης, όπως πλατείες, εμπορικά κέντρα κ.ά., τα μουσικο-χορευτικά δρώμενα με τίτλο «Calles de Cuba» («Οι δρόμοι της Κούβας»). Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο είναι δωρεάν για το κοινό, θα περιλαμβάνει μουσικο-θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια κουβανέζικων χορών, προγράμματα με κουβανέζικη μουσική από Κουβανούς DJ κ.ά.

Στο Ελληνικό

Στις 30 του μήνα η καρδιά του «1ου Cuba Festival» θα «χτυπά» στο προπονητικό γήπεδο του Baseball, στην πρώην Αμερικάνικη Βάση, στο Ελληνικό. Εκεί θα δοθούν συναυλίες και θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, προβολές, ειδικά εργαστήρια, παρουσίαση παραδοσιακών γεύσεων και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα προβάλλεται ο ιδιαίτερος πολιτισμός της Κούβας.

Στην πρώτη του διοργάνωση στην Ελλάδα, το φεστιβάλ θα τιμήσει μια πολύ σημαντική προσωπικότητα της κουβανέζικης μουσικής, τον Ibrahim Ferrer, τον μεγάλο αρχηγό – τραγουδιστή των θρυλικών «Buena Vista Social Club».

Ο Ibrahim Ferrer ταξίδευε με το συγκρότημα δίνοντας συναυλίες σ’ ολόκληρο τον κόσμο μέχρι το 2005, που άφησε και την τελευταία του πνοή. Ηταν από εκείνους τους καλλιτέχνες που επέλεξαν να ζήσουν και να πεθάνουν στη σκηνή!

Στις 30 του μήνα, λοιπόν, θα βρίσκεται στην Αθήνα και στο Προπονητικό Κέντρο Baseball o γιος του, ο Ibrahim Ferrer Jr, ο οποίος θα δώσει μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένα τραγούδια των «Buena Vista Social Club» αλλά και κομμάτια από την ευρύτερη κουβανέζικη σκηνή.

Μία ημέρα πριν από τη συναυλία της Αθήνας, ο Ibrahim Ferrer Junior θα παρουσιάσει το ίδιο μουσικό πρόγραμμα στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

ΤΙΜΕΣ

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις της 30ής Ιουνίου είναι 10 ευρώ στην προπώληση και 15 ευρώ στην είσοδο. Η είσοδος για τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα είναι ελεύθερη.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.