H Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «δήλος» – Δήμητρα Χατούπη, όπως κάθε χρονιά, παρουσιάζει και φέτος τις παραστάσεις των τελειόφοιτων σπουδαστών της με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.
Στις 15, 16, 17 και 18 Ιουλίου 2012 παρουσιάζεται το Ελληνικό έργο «Οι Νύφες» σε διδασκαλία-σκηνοθεσία Δήμητρας Χατούπη. Το κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στο σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη για την ταινία «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διδασκαλία-Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη
Δραματουργική επεξεργασία: Ευγενία Λυρούδια
Κίνηση: Νικολέτα Ξεναρίου
Μουσική Επιμέλεια: Έλια Βεργανελάκη
Πρόγραμμα παραστάσεων:
Κυριακή 15 Ιουλίου | ώρα 9:00μμ
Δευτέρα 16 Ιουλίου | ώρα 9:00μμ
Τρίτη 17 Ιουλίου | ώρα 9:00μμ
Τετάρτη 18 Ιουλίου | ώρα 9:00μμ
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της σχολής.
ΧΩΡΟΣ θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος» της σχολής, Ελευσινίων 11 Α, μετρό Μεταξουργείο.
Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η κράτηση θέσεων.
Τηλ. πληροφοριών & κράτησης θέσεων: 210-5203.562 (12.00-20.00)
«Οι Νύφες»
Βασισμένο στις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη
Το 1922, η φτώχια και η εξαθλίωση στην Ελλάδα και τη Ρωσία αναγκάζουν χιλιάδες οικογένειες να στείλουν τα κορίτσια τους στην Αμερική για να παντρευτούν άντρες που έχουν γνωρίσει μόνο από τις φωτογραφίες τους. Εφτακόσιες γυναίκες αφήνουν την Ανατολή και στοιβάζονται στην Γ’ θέση του ποντοπόρου πλοίου που θα τις πάει στην Αμερική, εκεί που τις περιμένουν άγνωστοι άντρες. Στο μπαουλάκι τους ένα οικογενειακό νυφικό και η φωτογραφία του γαμπρού για την αναγνώριση.
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού συμβαίνουν πολλά. Έρωτες, εκμετάλλευση, σχέσεις φιλίας και έχθρας που αναγκαστικά δημιουργούνται σε αυτή τη χωρίς διέξοδο πλωτή πολιτεία. Μέσα σε αυτές τις είκοσι μέρες στο καράβι, μεταξύ καταστρώματος και αμπαριού, η ζωή συμπυκνώνεται και φαντάζει σαν ένας μικρόκοσμος, μια μικρογραφία της κοινωνίας. Ο κόσμος της Α΄ Θέσης, αυτός της αστικής τάξης, γεμάτος αλαζονεία και καλοπέραση, αντιπαραβάλλεται με την εξαθλίωση που βιώνουν οι «Νύφες» στο Αμπάρι του καραβιού.
«Οι Νύφες» είναι ένα ταξίδι με πολλές σημασίες. Βίωμα βάναυσης αποκοπής από τη θερμή φωλιά των παιδικών και νεανικών χρόνων. Είναι όμως και σωσίβιο για το φτωχόκοσμο που ναυάγησε στις φουρτούνες της πολύπαθης εποχής και περιοχής.