Νέα των δημόσιων media… (13/07/2012

ert_ktirio_logo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των δημόσιων media…

Βέλη εξ οικείων για την παρέμβαση Μουρούτη

-Γ. Βλάχος: όσοι λειτουργούν έτσι δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον πρωθυπουργό

-Σ. Παπαθανασίου: ο Μουρούτης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι πλέον ιδιώτης…

«Απρεπής επίθεση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στη ΝΕΤ». Αυτός ο τίτλος υπήρχε στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ με τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και η Μαριλένα Κατσίμη να απαντούν με τη σειρά τους στην αήθη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους, μέσω twitter, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και «κολλητός» του Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης.

«Φαίνεται πως η ”Πρωινή Ενημέρωση” δυσαρεστεί κάποιους γιατι στέκεται στο πλευρό των πολιτών» είπαν χαρακτηριστικά οι δύο δημοσιογράφοι για τα όσα ο Μουρούτης χθες σχολιάζοντας τη συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην κρατική τηλεόραση.

«Η παρέμβαση αυτή είναι απαράδεκτη για τη δημοκρατία. Όταν βλέπω αυτά τα σχόλια στον αέρα, σημαίνει ότι απειλούμαστε. Όλη εδώ η ομάδα, οι 9 που είμαστε» είπε ο Αρβανίτης συγκρατώντας την αγανάκτησή του.

Στο πάνελ της εκπομπής παρόντες ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος,..

ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σάκης Παπαθανασίου που μίλησαν για τα σχόλια Μουρούτη:.

Ο Π. Κουκουλόπουλος έκανε λόγο για απαράδεκτες παρεμβάσεις και υπερασπίστηκε τους δύο δημοσιογράφους και την εκπομπή λέγοντας ότι έχουν γίνει εξαιρετικοί διάλογο στη δημόσια τηλεόραση.

Από την πλευρά του ο Γ. Βλάχος της ΝΔ, δήλωσε ότι «όσοι λειτουργούν έτσι (σσ σαν τον Μουρούτη) δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον πρωθυπουργό».

Σκληρός ήταν και ο Σ. Παπαθανασίου που επισήμανε καυστικά πως «πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι είναι διαφορετικό να διατυπώνουν τη θέση τους όταν είναι πρόσωπα που δεν έχουν δημόσια θέση και διαφορετικό όταν είναι στην κυβέρνηση ή είναι συνεργάτες κυβερνητικών στελεχών».

Ο Αλ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε «άστοχα τα σχόλια» του Μουρούτη.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/07/e.html

Η απάντηση του Γιώργου Μουρούτη για την ΕΡΤ

Από factorx στις 12/07/2012

Γράψαμε και χθες για όσα έγιναν επειδή ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης…τόλμησε να σχολιάσει από το Twitter τον τρόπο αναμετάδοσης συνέντευξής του Αλέξη Τσίπρα στην κρατική ΕΡΤ (Ο Μουρούτης τους πείραξε και όχι ο Τσίπρας που έπαιρνε συνέντευξή από τον … Τσίπρα;)

Σήμερα ο κ. Μουρούτης απαντά μέσω του antinews με την εξής επιστολή:

Χαίρομαι ιδιαίτερα που έστω με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με το σχόλιό μου στην προσωπική μου σελίδα στο twitter, να ξεκινήσει ένας διάλογος για τα όρια της «δημοσιογραφίας» και του δικαιώματος κάθε πολίτη να την κρίνει.

Προσωπικά δεν έχω καμία όρεξη να ξυπνάω το πρωί και να «τσακώνομαι» με οποιονδήποτε.

Όμως, έχω αποφασίσει ότι δεν θα αφήνω και τίποτε να πέφτει κάτω. Κυρίως όταν έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη Δημοκρατία και την αλήθεια. Και αυτό γιατί, πέραν της ιδιότητάς μου, είμαι φορολογούμενος πολίτης που δικαιούμαι να έχω άποψη, ιδιαίτερα για όσα συντηρώ με τους φόρους μου. Και θεωρώ φασιστική την άποψη ορισμένων «δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη, τώρα που έχεις θεσμικό ρόλο».

Κατά τον ίδιο τρόπο, δέχομαι και οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική μπορεί να γίνει από τον οποιοδήποτε, είτε έχει, είτε δεν έχει θεσμικό ρόλο.

Με χαρά διάβασα χθες την ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμμη για την αναφορά μου στο twitter. Χαίρομαι γιατί η άποψή μου, έγινε η αφορμή να κινητοποιηθεί η ΕΣΗΕΑ για ζητήματα που αφορούν τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία.

Είμαι βέβαιος ότι αντίστοιχα θα αναζητήσει, για παράδειγμα τον αριθμό των εμφανίσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην αντίστοιχη εκπομπή της ΕΡΤ, και θα τον συγκρίνει με τον αριθμό εμφανίσεων (ή ακόμα και προσκλήσεων) του Πρωθυπουργού ή άλλων πολιτικών αρχηγών. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το ίδιο και για την εκπομπή (για παράδειγμα) του κ. Κούλογλου, όπου προεκλογικά εμφανίστηκε ένας και μόνον πολιτικός αρχηγός.

Είμαι βέβαιος ότι θα κινητοποιηθεί με την ίδια ταχύτητα και ένταση για το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ, όπου με ταχυδακτυλουργικό τρόπο, η αντικειμενική δημοσιογραφία εξαφάνισε το σφυροδρέπανο από τη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είμαι βέβαιος θα εκδώσει ανακοίνωση, τώρα σε νεκρό χρόνο, για το γεγονός ότι η ΕΡΤ κατά την προεκλογική περίοδο, καταπατώντας κάθε απόφαση της διακομματικής επιτροπής, προέβαλε σε δελτία ειδήσεων πολλές φορές αυθαίρετα πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεύτερη τη Ν.Δ., αντίστροφα δηλαδή από την εκλογική τους δυναμική και από τη θεσμική τους υποχρέωση.

Είμαι επίσης βέβαιος, ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για το γεγονός ότι στην ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού, η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ήχο από την πρώτη δήλωσή του ως Πρωθυπουργού, αλλά ούτε από την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φαντάζομαι δεν το έκανε για να προστατέψει τον Πρωθυπουργό από κάποιο, ενδεχόμενο, λάθος…

Όμως, αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά και παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ είχε αναλάβει να στείλει με πουλ εικόνα και ήχο και στους υπολοίπους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το κορυφαίο είναι ότι κατά τη «βουβή» παράδοση – παραλαβή, παρουσιαστής της ΕΡΤ πρόλαβε να πει ότι η (νεοεκλεγείσα) κυβέρνηση Σαμαρά, που δεν είχε καν σχηματιστεί ή ορκιστεί, είναι ήδη μια «φθαρμένη» κυβέρνηση!!!

Αυτά σχολίασα στο twitter μου και αν ξαναγύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι τα ίδια θα έγραφα.

Γι αυτά η ΕΣΗΕΑ εύχομαι να τοποθετηθεί, όπως επίσης, για το γεγονός ότι συντάκτες της Δημόσιας Τηλεόρασης, σχολιάζοντας πχ. δημοσκοπήσεις σε άλλες χώρες, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι (εκ θέσεως) εκφράζουν τη χώρα τους, αραδιάζουν απροκάλυπτα τις επιθυμίες τους λέγοντας ότι: «φαντάσου να βγει και ο Χ, αυτό μας έλειπε τώρα»!!!

Χάρηκα, που η ΕΣΗΕΑ, άρχισε να παρακολουθεί το fb και το twitter, με στόχο να τοποθετείται με επίσημες ανακοινώσεις της. Τώρα που λύθηκαν τα περισσότερα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα η ανεργία, δείχνει, γρήγορα αντανακλαστικά και σε έναν νέο πεδίο, αυτό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θα έχει άρα αντιληφθεί και τις ύβρεις που πολλά από τα μέλη της εκτοξεύουν κατά θεσμικών παραγόντων της χώρας.

Είμαι τέλος, βέβαιος ότι η ΕΣΗΕΑ θα είναι υπερήφανη για τα μέλη της, που σε καθαρό χρόνο συνέντευξης 42 λεπτών οι ερωτήσεις και οι διακοπές τους ήταν συνολικά κάτι περισσότερο από 6 λεπτά…

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έχουν δικαίωμα να με κρίνουν και να με κατακρίνουν. Αλλά όμως, έχω και εγώ δικαίωμα να απαντήσω στα χονδροειδή ψέματα του προσκεκλημένου τους κατά του πρωθυπουργού (όπως αυτό ότι όλοι οι εργαζόμενοι του Μουσείου της Ακρόπολης είναι από την Καλαμάτα) που αντί να τον διακόψουν ζητώντας του στοιχεία ή διευκρινήσεις, όπως θα όφειλαν, προτίμησαν να τον κοιτούν σιωπηλοί κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι τους.

Δεν είμαι πολιτικός, οπότε δεν φοβάμαι ότι θα με κόψουν από κανένα πάνελ επειδή έχω άλλη οπτική των πραγμάτων, δεν με πτοούν οι ύβρεις, που από χθες δέχομαι. Ένα θέλω. Να είμαι χρήσιμος σε ό,τι κάνω και να το κάνω καλά.

Δεν πρόκειται να αλλάξω, έστω και αν ενοχλώ…

Πηγή: http://www.antinews.gr/2012/07/12/170451/

Πρόεδρος ξανά ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΠΕΡΤ

Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα, 12/07/12, το 19μελές Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., μετά από πρόσκληση του συμβούλου Παναγιώτη Καλφαγιάννη, που πλειοψήφησε στις πρόσφατες εκλογές του 28ου Τακτικού Συνεδρίου που έλαβε χώρα στις 5 και 6 Ιουλίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, με θέμα ημερησίας διάταξης τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ., ο σ/φ Π. Καλφαγιάννης, εκφράζοντας την παράταξη της «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» κάλεσε τις παρατάξεις «ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.», «Δ.Α.Σ.», «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ», να συμμετάσχουν σε διαπαραταξιακό προεδρείο. Οι θέσεις που προτάθηκαν με βάση την αναλογικότητα και τη δύναμη του κάθε συνδυασμού, δεν έγιναν αποδεκτές.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων στα Η-ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, τα δεκαεννέα (19) παρόντα μέλη του Δ.Σ., προχώρησαν σε μυστική ψηφοφορία σύμφωνα με το καταστατικό. Κατά την ψηφοφορία αναδείχθηκαν κατά πλειοψηφία :

Πρόεδρος Δ.Σ. : Παναγιώτης Καλφαγιάννης

Α’ Αντιπρόεδρος : Ιωάννης Διονάς

Β’ Αντιπρόεδρος : Δημήτρης Νασιούλης

Γεν. Γραμματέας : Αναστάσιος Αβράτογλου

Αναπλ. Γεν. Γραμματέας : Κωνσταντίνος Μαρτάκος

Γραμμ. Οργανωτικού : Δημήτρης Καμαρινόπουλος

Γραμμ. Οικονομικού : Δημήτρης Κούνης

Γραμμ. Τύπου & Δημ. Σχέσεων : Κατίνα Θεοδωρίδου

Γραμμ. Διεθνών Σχέσεων : Κυριακή Τροχάνη

Εφορος : Γεώργιος Δεληκάρης,

Γραμμ. Ισότητας : Ελευθερία Φαραντάκη,

Υπεύθυνη Υγιεινής & Ασφάλειας : Αικατερίνη Πόθα,

Μέλη : Συμεών Σαζακλόγλου, Γεώργιος Αλιφέρης, Νικόλαος Ρουκουνάκης, Φώτης Δαγρές, Ανέστης Μουτάφης , Ανδρέας Ζαχαράτος & Γεώργιος Καλοφωλιάς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

επειδή οι διαχωριστικές γραμμές δεν έχουν νόημα μπροστά στην πληθώρα των εργασιακών προβλημάτων, σας καλούμε όλους σε κοινό αγώνα και συμμετοχή ώστε να έχουμε επιτυχή αποτελέσματα στις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Δύσκολη η «εξίσωση» της ΕΡΤ

Σε μια κρίσιμη περίοδο αναλαμβάνει την ευθύνη της ΕΡΤ (αλλά και των ΜΜΕ) ο Σίμος Κεδίκογλου. Όσο οι αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας δεν λαμβάνονται, οι ελληνικές εταιρείες παράγωγης είναι κυριολεκτικά στον αέρα και που περιμένουν σαν «μάννα εξ ουρανού» τις νέες αναθέσεις εκπομπών για να ανασάνουν. Με δομένη την μακρά προεκλογική περίοδο που ήταν ένας ακόμη λόγος για το «πάγωμα» των αναθέσεων προγράμματος, το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και δεν αφορά μόνο τις εταιρείες και τους χιλιάδες ανθρώπους που αυτές συντηρούν ,αλλά και την ίδια την ΕΡΤ η οποία θα ξεκινήσει χωρίς πρόγραμμα το Σεπτέμβριο.

Αν η κυβέρνηση αλλάξει την διοίκηση, ακόμη και προσθέτοντας μέλη στο ΔΣ της τα νέα πρόσωπα θα χρειαστούν θέλουν τουλάχιστον ένα τρίμηνο να αντιληφθούν τι γίνεται στην κρατική ραδιοτηλεόραση και άλλους τρεις να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν. Αν προστεθεί και το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει να προκηρυχτούν οι θέσεις του πρόεδρου και του διευθύνοντος, να περάσουν από την επιτροπή διαφάνειας της Βουλής και το ΕΣΡ τότε οι αποφάσεις θα καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο.

Στην περίπτωση που ληφθεί η απόφαση να παραμείνει στη θέση του ο Λ. Ταγματάρχης, έστω και προσωρινά, είναι βέβαιο πως θα υπάρχει θέμα συνύπαρξης με τον υφυπουργό. Ο Σ Κεδικογλου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επιζητεί την δικαίωση όλων όσων έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατά της ΕΡΤ, Η στάση του Λ. Ταγματάρχη- αν παραμείνει- εξαρτάται από την εμπιστοσύνη που θα του παρασχεθεί να συνεχίσει την δουλειά ,τους ορούς και τους στόχους που θα ορίσουν και κυρίως τους ανθρώπους με τους οποίους θα του επιβάλλουν να συνεργαστεί.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/07/blog-post_12.html

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.